Férfi kosárlabda NB I

2022.04.06. 09:00

Indul a rájátszás a kosarasoknál

Három győzelemig tart a Veszprém–Jászberény párharc a legjobb négy közé jutásért a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

A VKK (a képen Szabó Péter) idegenben kezd

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megkezdődik a rájátszás szerdán a férfi kosárlabda NB I/B-ben, ahol a Veszprém Kosárlabda Klub is érdekelt. Az elmúlt években rendre a döntőt, így a feljutást célozta meg a VKK, azonban idén óriási bravúr lenne már a négy közé jutás is. A bakonyiak ugyanis a hetedik helyen végeztek az alapszakaszban, így a második helyezett Jászberénnyel kell összemérniük az erejüket. 

A párharc három győzele­mig tart, így akár öt mérkőzésig is tarthat a csatározás. A két csapat idei mérlege egy egyre áll: hazai pályán 90-86-ra nyert a Veszprém, idegenben pedig 93-85-re kapott ki. Ettől függetlenül a Jászberény a párharc esélyese, hiszen eddig huszonegy alkalommal hagyták el győztesen a parkettet, és mindössze ötször kaptak ki. Ezzel szemben a VKK mérlege tizennégy siker mellett tizenkét vesztes találkozó. 
Az első meccset április 6-án, szerdán Jászberényben tartják, a következő összecsapást pedig április 9-én, 18 órakor rendezik Veszprémben. A harmadik mérkőzés ismét Jászberényben lesz, április 12-én, 19 órakor. 

Amennyiben még szükség lesz további találkozókra, azokat április 15-én Veszprémben és április 17-én Jászberényben bonyolítják le. 

A másik megyei csapat, a Conoil Pápa április 7-én, csütörtökön kezd a PVSK otthonában. Ott a 9–14. helyért küzdenek a csapatok, vagyis a tét a kiesés elkerülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!