A második félidőre elfogyott a lendület

2022.04.06. 20:40

Nyolc közé jutott a Telekom

Döntetlent játszott hazai pályán a Telekom Veszprém az RK Vardar ellen, így a múlt heti idegenbeli győzelem után magabiztosan jutottak be a bakonyiak a férfikézilabda Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, ahol az Aalborg lesz a következő ellenfél a kölni Final Fourért.

B. Virág Rita

Forrás: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-RK Vardar 31-31 (18-13)

Veszprém, 5000 néző. V.: Kurtagic, Wetterwick (svédek). Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 1, JAHIJA 7, MAHÉ 4, Blagotinsek 1, Nenadics 4, Strlek 3.Csere: Cupara (kapus), Sipos 1, NILSSON 5, Maqueda 1, Lukács 1, Lékai 1, Ligetvári 1,   Ilics Z. 1. Edző: Momir Ilics.

RK Vardar: Tomovszki – Djukics 2, CUNI MORALES 6, TOTO 4, Diallo, Taleszki 4, Gyibirov 1. Csere: GOGOV (kapus), NYOKAS A. K. 5, Nyokas O. 3, Dodics 2, Cuwara 2, Sztoilov 2, Gadza, Georgievszki. Edző: David Davis.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.

Nyolcgólos előnyről várhatta a nyolcaddöntő visszavágóját a Telekom Veszprém az északmacedón bajnok, az RK Vardar előtt.

Gyibirov hetesével indult meg a gólgyártás, Marguc egyenlített. Sipos kapta a találkozó első kiállítását, majd Nenadics harcolt ki hetest, amit Mahé váltott gólra. Cuni Morales találata után Omar Jahija köszönt be, így a 8. percben 4-2-re állt a mérkőzés.

Corrales védése után Toto kapott remek bejátszást, aztán Nenadics ütemtelen löketét szedhette ki a hálóból Tomovszki. Strlek lódult meg, de Djukics szabálytalankodott a horvát szélsővel az utolsó pillanatban, így két percre kiállt. Nenadics büntetőjével pedig 6-3-ra alakult a meccs. Ekkor kisebb figyelmetlenségek után, főleg az agilis Toto játékával 6-5-re felzárkózott a Vardar, ám Mahé pazar megoldással lódított egyet a Veszprém szekerén. Sipos nem ismert elveszett labdát, fektében, vetődve is kapuba dobta a lasztit (8-6). Taleszki szépített, azonban ritmust váltott a Veszprém, és pillanatok alatt 11-7-re elhúzott. A játékrész záró tíz percében tovább nőtt a differencia, Lékai remek találata után már 17-11-et mutatott a kijelző. Nyokas szépített, aztán Ligetvári bombájánál csettinthettünk egyet, a félidőt Sztoilov zárta le (18-13).

A szünet után a Vardart Nyokas tartotta meccsben, a hazai oldalon Jahija átlövéseivel, betöréseivel ragadtatta tapsra a nagyérdeműt (36. perc: 21-17). A fiatal Ilics Zoran is betalált egy lerohanást követően, majd Jahija gólja után már hat volt közte (40. perc: 24-18).

Ekkor sajnos kisebb hullámvölgybe került a Telekom, egymást érték a hibák, és Gogov kapus is elkapta a fonalat. Hiába védett Cupara is hetest, a 48. perchez érve 26-23-ra felzárkózott a vendégcsapat. Jahija átlövése jókor jött, de Gogov kapus nagyszerűen teljesített, és 28-26-ra alakult az állás. Lukács Péter kanyarodott fel ügyesen, sajnos azonban újabb vendéggólok után egyenlővé vált az állás (58. perc: 29-29).

Ezt követően gólra gól volt a válasz, így 31-31-es eredménnyel zárult a találkozó.

A Telekom Veszprém így az Aalborggal találkozik a legjobb négy közé jutásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!