A hetedik helyen végeztek

2022.05.29. 20:16

Győzelemmel zárta a szezont a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában győzelemmel vonult nyári pihenőre a Perutz FC csapata. A pápaiak a győri akadémistákat 2-1-re győzték le úgy, hogy Hanzl kiállítása után 30 percet tíz emberrel játszottak.

Napló-információ

Oláh László (középen) pimasz gólt szerzett az ETO ellen

Forrás: Penovác Károly/Napló

Perutz FC–ETO Akadémia 2-1 (2-0)
Pápa, 300 néző. V.: Nyekita. Perutz FC: Dénes - Nagy T., Bence, Gasztos, Szalai (Jurik, 89.) – Kalász (Molnár, 71.), Szilágyi, Hanzl, Nagy Z., Katona (Iványi, 46.) – Oláh (Márton, 61.). Edző: Weitner Ádám. ETO Akadémia: Ruisz – Szabados (Deákovits R.), Vidnyánszky Á., Pereira, Tullner (Karvaj, 60.), Sipőcz, Erdei, Vidnyánszky M. (Tóth 46.), Hanzli (Lacza, 74.), Tamás (Szalka, 46.), Szabó. Edző: Király József. 
Az első lehetőséget a vendégek dolgozták ki, a harmadik percben a jobb oldalon Sipőcz lőtt mellé. A 11. percben megszerezte a vezetést a Perutz, Nagy Tamást rúgták fel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt tizenegyest Oláh „panenkázva” lőtte a kapu közepébe, 1-0. A gól után lendületben maradt a Pápa, két perccel később Nagy Zalán lövését tolta kapufára Ruisz. Fél óra elteltével kettőre nőtt a különbség, Nagy Zalán szabadrúgását Nagy Tamás fejelte középre az alapvonalról, ahol az előrehúzódó Bence pofozta közelről a hálóba a labdát, 30. perc: 2-0. Az első félidő végéhez közeledve Gasztos előbb fejjel, majd lábbal veszélyeztetett, csúsztatása mellé ment, lövését pedig fogta az ETO kapusa.
A második félidő 13. percében tíz emberre fogyatkozott a Perutz, lerántásért és a labda elrúgásáért Hanzl kapott piros lapot. Öt perccel később kis híján szépített a Győr, Sipőcz szólója után a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 70. percben Márton került helyzetbe, a télen épp az ETO-tól érkezett támadó lövése a bal kapufa mellé ment. 
Álmoskásan csordogált a meccs, aztán a 81. percben a semmiből szépített a Győr, Deákovits beadását Erdei fejelte a kapuba, 2-1. A szépítés után vérszemet kapott a vendég alakulat, többet birtokolta a labdát, öt perccel később ismét Deákovits volt az előkészítő, középre ívelését Szabó kapásból a bal sarok mellé bombázta. A hátralévő időben hősiesen védekezett a hazai együttes, melynek köszönhetően az őszi mérkőzéshez hasonlóan a visszavágón is sikerült legyőzni az akadémistákat.
Weitner Ádám: - Elégedett vagyok, de nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. Az első félidőben nagyszerűen fociztunk, önfeledt és önzetlen volt a játékunk. A kiállítás és a kapott gól után nem rogytunk meg, stabilak voltunk, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!