Kiélezett meccsen fiaskó

2022.05.08. 16:36

Ismét közel került a kieső zónához a Fejér-B.Á.L.

Parádés első félidőt követően visszaesett a Fejér-B.Á.L. Veszprém teljesítménye és kikapott a bennmaradásét vívott harcban az egyik legnagyobb riválisától, a NEKA-tól, 28-25-re.

B. Virág Rita

NEKA-Fejér-B.Á.L. Vp. 28-25 (9-14)
Balatonboglár, 400 néző. V.: Bócz, Wiedemann. NEKA:  PALASICS – Kiss A., TEMESVÁRI 5, Mikita B. 1, PAPP T. 3, Bendicsek 2, Krakovszki B. 5 (3). Csere: ALEKSZA (kapus), DELY 2, Kecskés, STRANIGG 6, Szabó Á. 1, Simotics, Sisa 3. Edző: Sótonyi László.
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély Á. 1 – TÓTH P. 4, Széles 2, FAZEKAS G. 3, Vajda H. 1, Éles B. 2, Hári 5. Csere: Podoba (kapus), Bugyáki, Tóth József 1, Kristóf M. 1, Somogyi 3, Szmetán 1, Seregi 1. Edző: Éles József.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/0.
Fontos ütközethez érkezett a Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely az egyik legnagyobb közvetlen riválisa, a NEKA otthonában lépett pályára. Az első tíz percben felváltva estek a gólok, 5-5. Széles góljával először vezetett a Veszprém, majd időkérés után Hári növelte a különbséget, 5-7. Sokat hibáztak a hazaiak, amit a vendégek ki is használtak és 14-9-re elhúztak.
A szünet után tíz perc alatt ledolgozta hátrányát a Sótonyi-csapat (18-18), majd a 47. percben már a NEKA vezetett. Éles hajrá kezdődött, amelyben a pontosabban kézilabdázó NEKA előbb 25-23-ra, majd 27-24-re elhúzott. Végül a Veszprém nem tudta utolérni ellenfelét és pont nélkül tért haza.
Sótonyi László: – Boldog vagyok, a bennmaradás kiharcolása mellett megmutattuk, hogyan tudunk kézilabdázni. Az idényben sokszor csak nüanszok döntötték el a mérkőzéseinket.
Danyi Gábor (másodedző): – Az első félidőben védekezésben nagyon jót nyújtottunk, és a támadójátékunk sem volt rossz. A szünet után a hazaiak kapuscseréjét követően elbizonytalanodtunk, sokat hibáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!