Labdarúgó NB III

2022.05.01. 21:04

Újabb füredi pont, ezúttal az 5. helyezettől

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában Bicskén lépett pályára a Balatonfüredi FC, és döntetlent játszott.

Juhász-Léhi István

Forrás: illusztráció

Kitűnő időben indult útjára a labda a forduló zárómeccsén, amelyen a vendégcsapat ragadta magához a kezdeményezést. Ennek ellenére váratlanul érkezett a hazai a gól: a 14. percben egy előrevágott labdára lesgyanús helyzetben robbant be egy hazai, aki középre adott, és a menteni igyekvő Pécseli lábáról a füredi kapu bal felső sarkába vágódott a labda; öngól, 1-0. Ezután is a vendégek domináltak, több helyzetet is kialakítottak. Gólt a 37. percben szerezhetett volna a BFC, amikor Szabó 18 méterről elvégzett szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant.

A fordulás után sem változott a játék képe: a Füred játszott, aminek eredményeként az 58. percben Józsa fejelte előre a labdát Barthának, aki betört a 16-osra, lőtt, ám lövését elsőre még védte Szűcs, azonban a visszapattanó labdát az 5-ösről az üres kapuba pofozta, 1-1. Nagy kedvvel játszott a Borgulya-csapat: tíz perccel később Józsa tört egyedül kapura, ám lövése kipattant a lécről. Hazai szöglet után a 75. percben lerázta a vendégvédőket Sóron, majd összefejelt egyikükkel, ami után a büntetőre mutatott a játékvezető. A 11-est a sértett Sóron értékesítette, 2-1. Nem inogott meg a Füred: a 88. percben a 16-oson belül szerzett labdát Bartha, aki lőni próbált, ám szabálytalankodtak vele. A büntetőt Szabó magabiztosan értékesítette, 2-2.

A Füred ezután nagy rohamokat vezetett a három pontért, azonban az eredmény már nem változott. Összességében a Balatonfüred közelebb állt a győzelemhez a jó erőkből álló Bicskével szemben, ám meg kellett elégedniük a feleknek a pontosztozkodással.

Bicskei TC – Balatonfüredi FC 2-2 (1-0)

Bicske, 300 néző. V.: Katona.

BICSKEI TC: Szűcs – Gaszner, Vékony, Sóron, Kovács (Németh, 62.), Hirman, Pekowski, Wágner (Lassú, 62.), Kincses, Lencsés, Popovics. Edző: Csordás Csaba.

BALATONFÜREDI FC: Erdélyi – Khiesz (Leidl, 86.), Farkas, Szalai, Róth (Markó, 68.), Józsa, Katona (Ujvári, 83.), Pécseli, Bartha, Szabó, Tóth. Edző: Borgulya István.

Borgulya István: - Uraltuk a találkozót, kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. Vannak olyan meccsek, hogy mindent megteszel, mégsem jön össze – ez most ilyen volt. De nincs okunk szomorkodni, újabb értékes pontot szereztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!