Futsal NB I

2022.07.20. 14:41

A címvédőt fogadják az első hazai meccsen a veszprémiek

A feljutó Nyíregyháza otthonában kezdi a szezont a Balaton Bútor FC Veszprém a futsalélvonal augusztus közepén rajtoló 2022/2023-as kiírásában. Az NB I-ben ezúttal 12 csapat szerepel, ebből öten újoncok.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az előző szezon végén két csapat búcsúzott az élvonaltól, a Kistarcsa és a TFSE az NB II-ben szerepel a folytatásban.
A Nyírgyulaj megszűnt, helyette jogutódként a Nyírbátor tagja a mezőnynek. Ami a feljutókat illeti: a Rubeola FC, a Magyar Futsal Akadémia, az ELTE és a Nyíregyháza váltotta meg a jegyét az NB I-be. Előbbiek NB II-es bajnokok lettek, utóbbi kettő osztályozón diadalmaskodott.
Összesen tehát öt újonc szerepel a 12 együttest felvonultató mezőnyben. A Rubeola egyébként két év után tért vissza a legjobbak közzé, az ELTE, a Magyar Futsal Akadémia és a Nyíregyháza még sosem szerepelt az élvonalban.
A csapatok számának növekedésével (tavaly tízen szerepeltek a legmagasabb osztályban) nem változott a lebonyolítás. Az alapszakaszt követően alsó- és felsőházban folytatják az alakulatok, 6-6-an. A rájátszásban szintén oda-vissza vágós rendszerben játszanak a résztvevők. Az alsóház utolsó két csapata kiesik. A felsőház első kettő gárdája vívja a bajnoki döntőt, a harmadik és a negyedik pedig a bronzcsatát.
A sorsolás már elkészült. Az előző idényben negyedik Balaton Bútor FC Veszprém az augusztus közepi nyitányon Nyíregyházára utazik, első hazai meccsét pedig a címvédő Haladás ellen vívja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!