A világfesztivál dobogóján

2022.07.17. 18:20

Az ajkai Kázmács Bence csapatban szerzett bronzérmet

Egy harmadik, egy ötödik és három kilencedik helyezést szereztek az Ajkai Asztalitenisz SE versenyzői az V. Asztalitenisz Ifjúsági Világfesztiválon, amelyen négy földrész 20 országából vettek részt versenyzők. A Győrben rendezett világversenyen többek között Japánból, Tunéziából és Egyiptomból is érkeztek ifjú tehetségek.

Tisler Anna

Kiss Csenge itthon edzés közben

Forrás: Gyarmati László

Magyarország U11 korosztályos „B” válogatott csapatában az ajkai Kázmács Bence is helyet kapott. A Románia elleni mérkőzés után, egy végletekig kiélezett, óriási meccsen, Egyiptom/Görögország csapatának 3:1 arányú legyőzésével bejutottak az elődöntőbe, ahol Magyarország „A” csapata volt az ellenfél. Az A csapat bizonyult erősebbnek, így Bence együttese a harmadik helyen zárt. Kázmács Bence egyéniben is hozta a formáját. A selejtezőkből továbbjutva a legjobb nyolc közé is bekerült. A negyeddöntőben válogatott kerettag társa és barátja ellen alulmaradt, így második legjobb magyarként a bravúros ötödik helyen zárt.

Kiss Csenge már a selejtező csoportban összekerül a verseny első számú kiemeltjével, de így is sikeresen vette az akadályt. A legjobb nyolc közé jutásért a verseny végső győztese, az üzbég Kamalova, a világranglista 14. helyezettje volt az ellenfele, akinek aznap jobban kedvezett a szerencse, így Csenge a kilencedik helyet szerezte meg. Egy korcsoporttal feljebb, a serdülők között is remekül szerepelt. A legjobb 16 közé jutásért egyiptomi ellenfelén lépett túl, majd ecuadori ellenfelétől kikapva a bravúros kilencedik helyen végzett, ahogy serdülő párosban is magyar párjával.

Marsi Ármin a Világfesztivál hőse címet ő érdemelte ki, ugyanis a verseny előtt két héttel eltörte a csuklóját. Az kizárt, hogy lemaradjon eddigi sportolói pályafutása legnagyobb élményéről, így már a gipszelés után próbálgatta, hogyan tud játszani a megváltozott körülmények között. Szerencsére a szabályok nem tiltották a gipszes kézzel való játékot, így asztalhoz tudott állni. Társaival együtt hatalmas élményekkel gazdagodott.

Címkék#pingpong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!