Elfogyott a német erő és ötlet

2022.08.28. 18:22

Corrales-parádé, sima bakonyi győzelem

Megcsillantotta új csapatának erejét a Telekom Veszprém, amely könnyedén fektette két vállra a THW Kielt a II. Veszprém Handballcity Fesztivál felkészülési torna vasárnapi fináléjában. A bakonyiak hétvégi teljesítménye biztató a közelgő szezonkezdet előtt.

Horváth Gábor

Andreas Nilssonéknak volt okuk a mosolyra

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprém–Kiel 34-27 (18-16)
Veszprém Aréna. Telekom Veszprém: Corrales - Valjupov 6 (2), Jahja Omar 6, Nenadics 2, Nilsson 5, Lauge 2, Strlek 3. Csere: Sipos 1, Pechmalbec 5, Mahé 1, Ilic Z. 3 (1), Elderaa, Lukács, Ligetvári. Edző: Momir Ilics. THW Kiel: Mrkva - Ehrig, Duvnjak, Overby 3, Johansson 3, M. Landin 1, Bilyk 6. Csere: N. Landin (kapus), Ekberg 2 (1), Dahmke 5, Wallinius 1, Zarabec 2, Schwormstede 2, Weinhold 2. Edző: Filip Jicha. Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hetesek: 4/3, ill. 2/1.
Különleges eseménnyel kezdődött a II. Veszprém Handballcity Fesztivál fináléja. A mérkőzés előtt az idén nyáron távozó Lékai Máté búcsúzott el a bakonyi klubtól és a szurkolóktól. A magyar válogatott irányító, aki most már a Ferencváros játékosa, legszebb veszprémi megmozdulásai az óriáskivetítőn elevenedtek meg. Lékai szólt is a közönséghez, megható pillanatokat okozva sokaknak a lelátón.
Komoly tempóban kezdett a házigazda, amely 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett. Csipkedte magát a Kiel is, de egyelőre nem tudta utolérni a Veszprémet, 10. perc: 8-6. Nem a védekezésen volt  a hangsúly egyik oldalon sem, így a kapusoknak is nehezebb dolga akadt. Corrales azért bemutatott egy bravúrt, Duvnjak ziccerét védte a spanyol.
A félidő derekán kicsit lelassult a mérkőzés, több volt a felállt fal elleni támadás, a Veszprém védekezett jobban, 17. perc: 11-8. A folytatásban több hiba is becsúszott a hazaiaknál támadásban, Wallinius egyenlített (11-11), majd egy gyors akcióval a vezetést is átvette a Kiel. Ilic Zoran duplájával tudott fordítani a Telekom, amely nemsokára újra kétgólos előnyben volt, 15-13. Ezúttal a Kiel játszott pontatlanabbul, jó hajrával magabiztosan vezetett a Veszprém, az első félidőben azonban Bilyké volt az utolsó szó, 18-16.

A második játékrész elején Landin kivédte Valjupov hetesét, a másik oldalon Corrales többször is kifogott a németeken, nőtt is a különbség, 20-16. Könnyű gólokkal hizlalta előnyét a Telekom, 23-17. A Kiel nem találta az ellenszerét a hazai védekezésnek, kezdett bakonyi örömjátékká válni a döntő, 25-18. Elfogyott a német erő és ötlet, a Veszprém szinte azt csinált a pályán, amit akart, kilenccel vezetett a bakonyi együttes, 44. perc: 28-19. Corrales sziporkázott a kapuban, nem volt esélyük a vendégeknek a felzárkózásra. A szurkolók hamarosan tízig számolhattak (33-23), megtették ezt magyarul és németül egyaránt. Corrales végül 22 (!) védésig jutott, csapata hét góllal nyerte a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!