NB I/B

2022.09.19. 10:34

Alulmaradtak megyénk kézilabdacsapatai

Az Ajka és a Balatonfüred simán, a Veszprém pedig ki-ki meccsen szenvedett vereséget a kézilabda NB I/B harmadik fordulójában.

Balogh Dávid

A fürediek otthon maradtak alul szegedi riválisukkal szemben

Fotó: Penovác Károly/Napló

ÓAM-Ózdi KC – KK Ajka 44-30 (22-14)
Ózd, 250 néző. V.: Haskó, Natkai. KK Ajka: Konyicsák, Baracskai (kapusok), Bonyhádi 3, Dobos 8, Jávor 1, Tóth 2, Kiss 1, Gyene 3, Nagy 1, Buri 1, Forgács 3, Perczel 2, Ernei 4, Breuer 1. Edző: Tréki Tamás.
Kiállítások: 8 ill. 10 perc.
Hetesek: 5/3 ill. 5/4.
A hazaiak kezdték lendületesebben a találkozót. Az 5. percben már 5-1-re vezetett az Ózd, ekkor használta ki első időkérését az ajkaiak edzője, Tréki Tamás. A folytatásban állandósult a hazaiak 4-5 gólos előnye. Az első játékrész végén rengeteg hibát vétett a vendég védelem, amit az ózdi csapat nem hagyott büntetlenül.
A második játékrészben sem változott a játék képe. Az ózdiak nagy kedvvel játszottak és könnyű gólokat szereztek a rossz napot kifogó KK Ajka ellen.
BFKA-Balatonfüred – Pick Szeged U21 25-39 (14-21)
Balatonfüred, 100 néző. V.: Rontó, Szanyi. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok), Egri, Kovács 4 (1), Fadhle 2, Mellák 1, Vári 7 (1), Klucsik 5, Tóth N., Török-Vida, Bódi, Hermann H. 2, Orbán, Tóth A., Tóth L. 2, Határ 2. Edző: Kis Ákos.
Kiállítások: 10 ill. 8 perc.
Hetesek: 3/2 ill. 5/5.
A mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok. A tizedik perctől a szegediek vették át az irányító szerepet, és a füredi csapat közel hét percen át nem tudott gólt szerezni, amíg a vendégek gyarapították az előnyüket (5-9). A hazaiak előbb ledolgozták négygólos hátrányukat, majd a 19. percben Klucsik Máté találatával átvették a vezetést rövid időre. A félidő utolsó részében a Szeged újult erőre kapcsolt, és fordítás után tetemes előnyt harcolt ki a szünetre (14-21).
A második félidőben a szegediek nem hagytak esélyt a Balaton-partiaknak, akik elszenvedték idénybeli második vereségüket.
Kecskeméti TE - Piroska szörp – BFKA-Veszprém 29-28 (13-14)
Kecskemét, 300 néző. V.: Nagy, Túróczy. BFKA-Veszprém: Tóth M., Mikler 1 (kapusok), Bogdány, Jajic 3, Czabula 6 (2), Szabó 5, Almásy 1, Janowszky, Nagy, Tóth I., Pintér 2, Végh, Bőti 2, Majczán 3, Balogh 2, Bene 3. Edző: Dinko Dankovic.
Kiállítások: 12 ill. 8.
Hetesek: 3/3 ill 2/2.
Az első perctől fogva kiélezett és fegyelmezett játék jellemezte a csapatokat. A találkozó 10. percéig fej fej mellett haladtak a felek, majd három góllal meglépett a Kecskemét (8-5). A veszprémi játékosok három percen belül kiegyenlítették a párharcot, amihez kellett Mikler Krisztián védése is. A játékrész utolsó perceiben akadozott a játék, megszaporodott az eladott labdák és rossz lövések száma mindkét oldalon. A félidőre a vendégek mehettek jobb szájízzel (13-14).
A második félidőt jobban kezdte a Veszprém. Hamar ötgólosra duzzadt a bakonyiak előnye, de a hazai pályán játszó Kecskemét az 50. percben előbb kiegyenlített, majd az 53. percben átvette a vezetést is (25-24). A lélektani fölényben játszó hazaiak nem hagyták magukat az utolsó percekben, és bebiztosították második győzelmüket a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!