Részvételi csúcs született

2022.09.14. 10:21

Triatlon a Balaton partján

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ábrahámhegyi triatlonversenyt, amelyen részvételi csúcs született. A hagyományoknak megfelelően több generáció is rajthoz állt a megmérettetésen, és családok is versengtek egymással.

Horváth Gábor

Idén részvételi csúcs született az ábrahámhegyi viadalon Fotó: a szervezők

- Óriási sikere volt a versenynek. A nevezést egy héttel az esemény előtt le kellett zárni, összesen 60 utánpótlás korú és 240 felnőtt versenyző indult – tudtuk meg Fodor András főszervezőtől, aki elárulta: három rajt volt, a legkisebbek, 11 éves korig az újonc kategóriában, a 12 és 15 év közöttiek a gyermek és a serdülő csoportban versenyeztek, majd a felnőttek következtek.

- Az időjárás szerencsére kegyes volt hozzánk. Az úszást a strandon, egy téglalap alakú pályán rendeztük, a kerékpározást a Káli-medencében, a futást pedig a biciklipályán.

Fodor András kiemelte az önkormányzat és a polgármester, Vella Zsolt kiemelkedő segítségét a lebonyolításban, amelyben a polgárőrség és révfülöpi iskola diákjai is részt vettek. A versenyzőket a célban Pacsi József és csapata által készített gulyás várta.

A rövid távú versenyt a hölgyeknél Breitner Hanna (Team Újbuda) nyerte, a férfiaknál Dobi Gergő (Debreceni Sportcentrum) lett az első.

Sprinten Bukovszki Tünde (UTE) és Dévay Zsombor (Trion SC) teljesített a legjobban.

A családi versenyben 17 csapat is érdekelt volt, az aranyérem a Német-Bucsi családé (Német-Bucsi István, Német-Bucsi Áron, Bognár Katalin) lett.

További győztesek, újonc 1: Péterffy Róza (Zalaegerszeg) és Török Ádám (Budapest). Újonc 2: Kuczman Tamara (Budapest) és Molnár Gyula (Győr).

Gyermek: Kendeh Sári (Lesencefalu) és Gyalog Ákos (Budapest).

Serdülő: Kendeh Panna (Lesencefalu) és szabó Levente (Nagybajcs).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!