Több mint négyezer kilométer a lábakban

2022.10.18. 15:19

Hatodik lett a Balatonalmádiban futó magyar csapat

Fantasztikus teljesítmény nyújtott a magyar backyard ultrafutó válogatott, amely Balatonalmádiban mérette meg magát csapat világbajnokságon. A vb szombaton kora délután indult, az utolsó magyar hétfő estig volt a pályán.

Horváth Gábor

Nemzeti együttesünk kiérdemelte a legegységesebb csapat jelzőt

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ahogyan arról előzetes írásunkban beszámoltunk, Balatonalmádiban backyard ultrafutó csapat világbajnokságon vett részt a magyar válogatott. Ezt a speciális vb-t úgy bonyolították le, hogy minden ország csapata hazai környezetben futott egy hitelesített pályán. Tizenöt fős együttesek mérkőztek meg egymással a backyard ultrafutó kategória szabályai szerint, ami azt jelenti, hogy minden órában 6,7 kilométert kell teljesíteni. Mindegy, hogy mennyi idő alatt, de egy órán belül. Minden órában új futam indul, és mindenki addig megy, amíg bírja.

A csapattagok eredményeit – hogy hány kört teljesítettek - összeadták és ez alapján rangsorolták a válogatottakat.

A magyar nemzeti együttes fantasztikusan szerepelt, a 15 futó sokáig volt együtt, 32 óráig nem esett ki senki, ezzel pedig a mieink – nem mellesleg – világrekordot döntöttek. Végig az élmezőnyben haladtunk, s végül a hatodik helyen végeztünk az összesített eredmények alapján.

A legtovább Fodor Szilárd jutott 54 körrel, Csécsei Zoltán 53, Geszti Péter 46, Drexler Gábor 45, Fűrész Edit és Keller Sándor 43, Blaskó Mihály 40 órát volt versenyben. A többiek is elképesztő teljesítménnyel járultak hozzá a nemzeti csapat remek szerepléséhez. Eredményeik, 38 kör: Sárosi Gyula és Kertész Ádám. 37 kör: Gurisatti Gábor. 33 kör: Kelemen Anett és Horn Zsanett. 32 kör: Gyöngyösi Róbert, Hugyecz Edina, Huzsvay Edit. 

Baranyai Máté szövetségi kapitány beszámolója szerint mindenki hősiesen küzdött a magyarok közül, ezzel kiérdemeltük a legegységesebb csapat titulust. A futók segítették, bíztatták egymást, így jött össze az a bizonyos együtt töltött 32 óra, amely egyetlen válogattnak sem sikerült, és ami hozzájárult a hatodik helyhez. Az előttünk végzett együttesek mind rutinosabbak (értsd: régebb óta űzik ezt az ultrafutó kategóriát), fejlődni tehát lehet, és bőven van potenciál a legjobb magyar versenyzőkben. A vb-n - amely e cikk írása allatt még zajlik - összesen 37 válogatott indult. A mieink összeteljesítménye 599 kör, azaz több, mint 4000 kilométer lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!