Nem volt könnyű dolguk

2022.11.06. 11:39

Megnyerte első hazai meccsét a Szent Benedek

Három szettes sikert aratott szezonbeli első hazai bajnokiján a Szent Benedek RA a női röplabda Extraligában.

Horváth Gábor

Dejan Desnica tanítványai megküzdöttek a pontokért Fotó: Nagy Lajos

Szent Benedek–MTK 3:0 (24, 22, 16)
Balatonfüred, 115 néző. V: Mezőffy, Bátkai-Katona. Szent Benedek RA: Grbac 1, Koleva 12, Nacsa-Pekárik 10, Sztijepics 15, Jankovics 8, Vacsi 3. Csere: Balogh E., Fáth (liberók), Herbin-Baker 3, Bosnyakova 4. Edző: Dejan Desnica.
MTK Budapest: Szabó L. 9, Briga 3, Aszonja 15, Tatár 10, Costa 7, Berkó 4. Csere: Divényi (liberó), Varga B. Edző: Leiszt Máté.
Jól kezdett a füredi csapat, de aztán az MTK vette át a kezdeményezést. A szett hajárjában sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak (23-23), majd izgalmas labdamenetek után megnyerte a játékrészt a Szent Benedek (26-24)

A folytatásban belehúzott az MTK, amely hat pontos előnyre tett szert. A házigazda egyenlített, majd fordított, de a vendégek nem adták fel, a végén ismét náluk volt az előny. A szett végét azonban megint a Szent Benedek bírta jobban (25-22).

A harmadik etap első öt pontja az MTK csapatáé volt, tehát ismét kapaszkodnia kellett a hazai együttesnek. Ez meg is történt, Dejan Desnica tanítványai remek sorozatot produkálva négy pontos előnyhöz jutottak. Innen egyszer még egyenlített a fővárosi alakulat, de ebben a játékrészben már nem volt izgalmas végjáték (25-16).

A két sikerrel és egy vereséggel álló Balaton-partiak legközelebb ismét otthon szerepelnek, pénteken a Kaposvárt fogadják.
Dejan Desnica: – Ha valaki csak azt nézi, hogy 3:0-ra nyertünk, akkor azt hihetné, hogy egy könnyű meccset játszottunk, de ez nem így van. Nagyon jól játszott az ellenfelünk és a vendégek közel álltak ahhoz, hogy szettet nyerjenek. Felváltva vezettünk mindkét szettben, de végül mindig mi tudtuk befejezni a játékot. A harmadik játszmában sem volt egyszerű a győzelmünk, de végül ott könnyebb dolgunk volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!