Megyei döntő

2022.11.29. 09:44

Országos elődöntőbe jutott a füredi röplabdacsapat

A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium egyes számú csapata nyerte a röplabda-diákolimpia megyei döntőjét.

Horváth Gábor

A fürediek ünnepelhettek a megyei döntő után Fotó: Szent Benedek RA

A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium két együttessel vett részt a megmérettetésen. A Szent Benedek I. az Ajkai Bródy Imre Gimnázium alakulatával mérkőzött, és nyert. A fürediek II-es csapata a veszprémi Vetési Albert Gimnázium játékosaival röplabdázott, ezen a találkozón a veszprémiek győztek.

A két vesztes mérkőzhetett a harmadik helyért, amelyet 3-0-s sikerrel a Szent Benedek II. szerzett meg.

A döntőben a Szent Benedek I. és a Vetési izgalmas és fordulatos meccset játszott egymással, a fürediek 3-1 arányban bizonyultak jobbnak. Ezzel a Szent Benedek bejutott az országos elődöntőbe. A második helyezett Vetési selejtezőt játszik.

A nyolccsapatos országos döntő január közepén lesz Békéscsabán. A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium csapata a tavalyi V-VI. korcsoportos diákolimpiát bronzéremmel zárta.

– Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a lányok, örülök, hogy a Szent Benedek csapata az országos elődöntőben is bizonyíthat. Célunk, hogy ott is úgy teljesítsünk, hogy részt vehessünk a nyolccsapatos országos döntőben is – nyilatkozta Kormos Mihály, a füredi utánpótlás szakmai igazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!