Fegyelmezett és taktikus játékkal

2022.11.13. 16:49

Újabb fontos győzelmet aratott a BFC

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 17. fordulójában a Kelen SC otthonában, a fővárosban lépett pályára a Balatonfüred, és értékes győzelmet szerzett.

Juhász-Léhi István

Forrás: Pixabay-illusztráció

Kelen SC–Balatonfüredi FC 0-1 (0-0)
Budapest, 200 néző. v.: Altorjay.
Kelen SC: Köcse – Kertai, Módly, Borbély, Németh (Babinszky, a 67.), Kádár (Rétyi, a 78.), Bárány-Doór (Vass, a 67.), Pintér, Tímári (Rónaszéki, a 78.), Oláh, Szalai. Edző: Bordán Csaba.
Balatonfüredi FC: Erdélyi - Farkas D. (Imre I., a 85.), Eszlátyi (Bartha, a 46.), Szalai, Róth (Ott, a 59.), Lasz (Pécseli, az 59.), Burucz, Szabó B. (Horváth B., a 92.), Tóth G., Rádai, Géringer. Edző: Borgulya István.
Ragyogó napsütésben kezdődött a találkozó a Kelen és vendég Balatonfüred csapata között, ahol a vendégek hazai pályán érezhették magukat, ugyanis a lelátón többségben voltak a BFC-ért szurkolók. 
Az első félidőben inkább a pálya középső harmadában folyt a játék, hatalmas mezőnymunkát végeztek a csapatok, de komolyabb helyzetet egyik kapu előtt sem sikerült kialakítaniuk. 
A második félidőben magukhoz ragadták a játék irányítását a hazaiak, míg a BFC kontratámadásokból próbált veszélyeztetni. A 71. percben megszerezte a vezetést a Füred: egy gyors jobb oldali vendégtámadás végén először a kapura törő Bartha Rolanddal, majd a továbbguruló labdára rajtoló Ott Márkkal szabálytalankodtak a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt Szabó Bence magabiztosan lőtte a hazai kapu jobb oldalába, 0-1. Ezt követően nagy erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítésért, de a vendégvédelem magabiztosan hárította a hazai próbálkozásokat, és az eredmény már nem változott.
Összességében a rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszó Balatonfüred megérdemelten jutott a győzelemért járó pontokhoz a mezőnyben fölényben játszó, de a vendégkapu előtt tanácstalan Kelennel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!