Hatszáz cheerleader Veszprémben

2022.12.11. 13:55

Látványos megmérettetésnek adott otthont a megyeszékhely

Közel hatszáz versenyző érkezett arra a nagyszabású nemzetközi cheerleading versenyre, amelynek első alkalommal adott otthont a bakonyi megyeszékhely, pontosabban a Vetési Albert Gimnázium vasárnap.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

A VI. Santa’s Cheer Cup Országos Cheerleading elnevezésű megmérettetés rendezője a Veszprém Cheerleading, ami azért is nagy szó, mert az egyesület csak idén alakult a bakonyi megyeszékhelyen. A klub eltökéltségét és profizmusát mutatja, hogy máris egy ilyen rangos versenynek tudott a házigazdája lenni.
A veszprémiek természetesen nemcsak a rendezők, hanem a versenyzők között is ott voltak. Igen rangos mezőnyben igyekeztek helytállni, a megnyitón elhangzott, közel hatszázan érkeztek a viadalra, a legjobb hazai csapatok mellett Lengyelországból, Ausztriából, Görögországból is jöttek résztvevők.
Csik Richárd önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta, különleges ez az esemény, amelyet a hatodik alkalommal tartanak meg, először Veszprémben.
Emlékeztetett, a bakonyi megyeszékhely 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz, a mostani vendégeket magyarul és angolul is szeretettel invitálta a jövő évi programokra. A résztvevőknek nagyon jó versenyzést kívánt. Ahogyan a Magyar Cheerleading Szövetség elnöke, Fertetics Andrea is, aki köszöntőjében sikeres szereplést és boldog napot kívánt az indulóknak.

A verseny rajtja előtt a résztvevők csapatonként vonultak be a Vetési iskola tornacsarnokába, és mindenki ajándékot kapott az eseményen szintén megjelenő Mikulástól.
A hangulat vidám is felszabadult volt, azért tét is akadt, a verseny ugyanis kvalifikációs megmérettetés volt. A 16 fős, vagy nagyobb csapatok itt tudtak indulási jogot szerezni a jövő évi Európa-bajnokságra, a duók pedig kvalifikációs pontokat gyűjthettek, szintén az Eb-re.

Csapó Zsuzska, a házigazda klub vezetője lapunknak elmondta: remek hangulatban telt a népes verseny, minden rendben ment, jók voltak a visszajelzések. - Nagyot vállaltunk, de sok segítségünk volt, csak így jöhetett össze a dolog. Boldog vagyok, hogy a mi lányaink is szépen helytálltak a versenyben. Bár még kezdők vagyunk és ez volt az első megmérettetésünk, azt láttuk, hogy nincs nagy elmaradásunk, egy-két technikai dolgot kell még elsajátítanunk – fogalmazott Csapó Zsuzska.

A Veszprém Cheerleading eredményei, 1. hely: Kummer Eszter-Sándor Nóra, Sándor Nóra-Vándor Janka, Rangeelo csapat (Raffai Bíbor, Raffai Mercédesz, Lukács Laura Takáts Boglárka, Budai Alexa, Pölczman Szofi, Perényi Hanna, Jónás Alíz).

2. hely: Budai Alexa, Baby cheer (Ürményi Maja, Márkus Maja, Jónás Johanna, Mengyel Dorka).

3. hely: Tanczer Kata, Jónás Johanna, Kummer Eszter-Tanczer Kata, Tanczer Kata-Jékli Szonja, Let's go (Kummer Eszter, Sándor Nóra, Vándor Janka, Tanczer Kata).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!