Öt szett Székesfehérváron

2023.01.16. 09:16

A fürediek keményen küzdöttek a sikerért

Kemény, szoros mérkőzésen nyert a Szent Benedek RA a női röplabda Extraliga legutóbbi körében.

Horváth Gábor

Fontos sikert aratott a Szent Benedek RA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

MÁV Előre SC-Szent Benedek RA 2-3 (20, -21, -21, 25, -15)

Székesfehérvár, 100 néző. V.: Selega, Kiss Z. MÁV Előre: Gilfillan, Dvoracek, Karnitskaya, Tóth, Csabai, Dolotova. Csere: Kovács (liberó), Szabó, Ertz. Edző: Nagy Fanni.

Szent Benedek RA: Szerényi, Stijepic, Orosz, Jankovic, Koleva, Herbin-Baker. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Lekic, Sólyom. Edző: Kristian Mihajlov.

Hiába vezetett az első szett elején és irányította a játékot sokáig az SzBRA, a hazaiak nem hagyták magukat, egyenlítettek és a hajrában jobbnak bizonyultak (25-20). A folytatásban hasonló volt a játék, a füredieknél volt az előny, amely öt pontra nőtt. A MÁV Előre szorossá tette az etapot, ám ezúttal a vendégek voltak a jobbak, szettekben egyenlített a Szent Benedek (21-25). Nem sokkal később pedig fordítani is tudott, ugyanis hiába kezdtek lendületesen a fehérváriak, a Füred játéka magabiztosabb és pontosabb volt a harmadik szettben (21-25).

A negyedik játékrész elején elkapta a fonalat a MÁV Előre, amely 6-0-val kezdett. A Balaton-partiak nem adták fel és nagy nehezen sikerült utolérniük a riválist. A hajrában egyenlítettek és két szettlabdát is hárítottak Kristian Mihajlov tanítványai, ám a bravúr nem jött össze (27-25). Az ötödik játszma rendkívül szoros küzdelmet hozott. Fej fej mellett haladtak a felek, majd 11-13-as állásnál úgy tűnt, a Szent Benedek egy jó hajrával gyorsan behúzza a meccset, de Ertz pontjaival egyenlített a házigazda. Sőt a vezetést is átvette, Koleva révén hárított meccslabdát a Füred. Erre még válaszolt a Fehérvár, azonban ismét jött Koleva, a mérkőzést pedig Jankovic pontjai zárták le (15-17).

A fürediek legközelebb Csehországban szerepelnek, csütörtökön a Liberec otthonában vívják a CEV Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját. Az első, Budapesten rendezett találkozót a Liberec nyerte 3-1 arányban. A Szent Benedek a Vasas és a Békéscsaba mögött továbbra is a harmadik helyen áll az Extraliga tabelláján.

Kristian Mihajlov: - Kemény, nehéz meccs volt a magyarországi debütálásom. Elsősorban szeretnék gratulálni ellenfelünknek a nagyon jól összerakott védekező játékért. Ugyanakkor rendkívül büszke vagyok a csapatomra, mert minden pontért a végsőkig küzdött. Fizikailag nem vagyunk a legjobb állapotban, és technikailag, taktikailag is sok munka vár ránk. De jó úton járunk, és lépésről lépésre végig kell mennünk ezen. Ez fontos győzelem volt, de innentől a kupameccsünkre gondolunk. Szerintem minden meccsen jobb és jobb teljesítményt fogunk nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!