Folytatódott a sikertörténet

2023.01.30. 11:54

Európa-kupát nyert a sümegi teqballos

Blázsovics Ádám, többszörös teqballvilágkupa-győztes ismét remekelt, ezúttal a jelenlegi világbajnok ellen nyert a döntőben, megszerezve az első helyet Skopjéban a European Teqball Tour versenyen.

Szijártó János

Észak-Macedónia fővárosában száznegyven fős mezőny várta a kezdő sípszót az egyéni és páros megmérettetéseknek is helyet adó tornán. Blázsovics Ádám lapunk érdeklődésére elmondta, eddigi eredményei alapján kiemeltként indult a megmérettetésen egyéniben, és a döntőben a jelenlegi világbajnokkal, Györgydeák Aporral került össze. Ezt az akadályt is vette a sümegi sportoló, és férfi egyéniben megnyerte az európai teqballversenyt. Az aranyérem mellett egy harmadik helyet is szerzett, ugyanis a Bakó Ádámmal alkotott párossal – nem éppen könnyű mérkőzéseket követően – érték el a dobogó harmadik fokát, a Góbék Teqball Team (Illyés Szabolcs, Györgydeák Apor) elleni győzelemmel. A European Teqball Tour egyébként a European Games 2023 Teqball verseny kvalifikációs útvonalának második szakasza.

Blázsovics Ádám a European Teqball Tour verseny száznegyven fős mezőnyében bizonyult a legjobbnak
Forrás: Blázsovics Ádám

Blázsovics Ádám a sportág kiemelkedő játékosaként a 2017-ben megrendezett teqballvilágkupán egyéni kategóriában szerezte meg első világbajnoki címét. Sikersorozata ezután sem szakadt meg, 2018-ban csapattársával a dobogó második fokáig jutottak a Franciaországban rendezett világbajnokságon.  2019-ben már egyéniben és párosban egyaránt minden részt vevő országból érkezett ellenfelüket maguk mögé utasítva szerezték meg az aranyérmet Budapesten. Címvédése bravúrosra sikeredett a 2021-ben Lengyelországban megrendezett bajnokság egyéni küzdelmében, és ezzel egyéni kategóriában is a világranglista élére ugrott. A sikertörténet Skopjéban egy újabb aranyéremmel folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!