Asztalitenisz

2023.01.08. 10:46

Mérleget vontak a pápai asztaliteniszezők

Számos változáson, új és mára hagyománnyá váló versenyekkel tarkított, színes őszi szezonon van túl a Pápa és Környéke Asztalitenisz Sportegyesület.

Napló

Változatos őszi szezonon vannak túl a pápaiak

Fotó: Napló

Az idény nem egészen felénél a nyugat-dunántúli NB III-ban közel annyi szerzett ponttal áll az egyesület (4-0-5), mint ahogyan a tavalyi évet zárta. Az utánpótlásba vetett bizalom maximálisan kifizetődött, hiszen két fiatal játékosuk összességében már most ősszel úgy teljesített, mint eligazoló elődeik.

- A megyei I-es csapatunk nagy részben a megerősödött bajnokság miatt szerényebben teljesít mint előzőleg (1-0-7), megyei II-es alakulatunk pedig ha ki tud állni a legerősebb összeállításban, akkor nagyon valószínű, hogy nemcsak jobb meccsaránnyal vezetné a bajnokságot (9-1-0) – tájékoztatott Hegyi József, az egyesület egyik vezetője. - Sok évnyi szervezőmunkának köszönhetően sikerült olyannyira megerősíteni a női részlegünket, hogy mára öt igazolt játékossal és egy régiós bajnokságban elinduló női csapattal rendelkezünk.

A klub igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni a sportágat, ezt elősegítendő városi csapatbajnokságot indítottak, Mikulás Kupát és Családi Asztalitenisz Versenyt szerveztek, s egyre gyakrabban tudnak minőségi edzőmeccseket szervezni. S hogy mik a célok tavasszal?

- Mindennél fontosabb a működés fenntartása, ehhez kérjük a szimpatizánsok, szponzorok támogatását. Az eredmények szempontjából a tavaszi idényre NB III tekintetében egyértelműen először a stabil bennmaradás a terv, középtávon az osztálylépés a cél. Megyei I-ben szeretnénk több pontot szerezni, mint ősszel, a megyei II-ben pedig egyértelműen a bajnoki cím megvédésével lennék elégedettek – tekintett előre Hegyi József, aki hozzátette, a következő idényben egy NB I-es női csapatot is szeretnének elindítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!