Iskolás szumósok kiemelt viadala

2023.01.04. 09:44

Négy veszprémi szerzett első helyezést

Érden rendezték meg a szumó utánpótlás-olimpiát, az iskolás korosztály kiemelt versenyén eredményesen szerepeltek a veszprémi fiatalok.

Horváth Gábor

A veszprémiek eredményes csapata

Forrás: Centrum SE

A Centrum SE beszámolója szerint a rendezők azt kérték az egyesületektől, hogy a legjobb versenyzőikkel érkezzenek a megmérettetésre, így tényleg izgalmas és látványos küzdelmeket láthattak az érdeklődők.

A veszprémi egyesület színeiben versenyzők közül Csejtei Kincső, Csejtei Zoárd, Takó Levente és Szalay Adrián első helyezést ért el, Nagy Dominik második lett, Katona Martin, Pálinkás Gábor és Jámbor Levente harmadikként zárta a versenyt, míg az újoncként bemutatkozó Takó András – a legnépesebb súlycsoportban – az ötödik helyen végzett.

Szakály László, a verseny főbírája, nemzetközi bíró Csejtei Kincső és Szalay Adrián küzdelmeit méltatta, utóbbit képzeletbeli különdíjban is részesítette: szerinte a fiatal sportoló küzdelmei az egész hazai mezőnyből kiemelkednek azzal, hogy a japán szumótradícióknak tökéletesen megfelelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!