Sakk: Szuperliga, NB I., NB II.

2023.02.01. 12:24

Csak a tapolcaiak tudtak nyerni

A negyedik fordulót rendezték a nemzeti sakkcsapatbajnokságokban. Nem ment jól a játéknapon vármegyénk csapatainak: a három osztály hét meccsén csupán egy sikert tudtak aratni.

Horváth Gábor

Forrás: Pixabay-illusztráció

A Szuperliga Szabó László-csoportban a Sentimento Ajka BSK idegenben 7-5-re veszített a Haladás VSE I. ellen.

Az NB I. Charousek-csoportban a Tapolca VSE 7-5-re győzött otthon a Győri Elektromos ellen. A Sentimento Ajka BSK 8-4-re kikapott a Haladás VSE II. vendégeként. A Balatonfüredi SC hazai pályán 7,5-4,5-re veszített a Szentgotthárd-Alsószölnök STE ellen.

Az NB II. Széchenyi-csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém hazai környezetben 9-3-ra kikapott az SE Kisbér-Ászártól. A Sentimento Ajka BSK idegenben 6,5-5,5 arányban alulmaradt a Haladás VSE III. csapatával szemben. A Tapolca VSE 6-6-ot játszott az Arborétum Herény KSE vendégeként.

Az állás, Szuperliga: 6. Sentimento Ajka BSK 26,5 pont. NB I., Charousek-csoport: 5. Tapolca VSE 24, 6. Sentimento Ajka BSK 23,5, ...10. Balatonfüredi SC 21 pont.

NB II., Széchenyi-csoport: 4. Sentimento Ajka BSK 26, ...7. Ezüst Huszár SE Veszprém 22,5, 8. Tapolca VSE 22,5.

A következő fordulót február 12-én, vasárnap játsszák. A párosítások, Szuperliga: Sentimento Ajka BSK–Dr. Hetényi Géza SK. NB I., Charousek-csoport: Sentimento Ajka BSK–Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK, Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai SK II.–Tapolca VSE, Győri Elektromos–Balatonfüredi SC. NB II., Széchenyi-csoport: Sentimento Ajka BSK–Ezüst Huszár SE Veszprém, Tapolca VSE–Széchenyi ESE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!