Igazi derbit rendeztek a fináléban

2023.02.01. 12:13

Egyetlen góllal kaptak ki a veszprémiek

Egészen a döntőig menetelt az országos kézilabda-diákolimpián a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium csapata az V-VI. korcsoportos fiúknál.

Horváth Gábor

A Noszlopy-gimnázium ezüstérmes csapata

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Tata és Tatabánya adott otthont a V-VI. korcsoportos kézilabda-diákolimpia országos fináléjának, amelyben a korosztály igazolt, azaz legjobb fiatal játékosai léptek pályára. Nyolc együttes mérte össze a tudását, a mezőnynek idén is tagja volt a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium. A csapatok zömét a hazai akadémiák nevelő középiskolái adták, így a színvonalra nem lehetett panasz, hiszen ebben a korosztályban már több játékosnak is akad felnőtt NB I-es tapasztalata.

A veszprémiek három biztos sikerrel teljesítették a csoportkört, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium, a Tatabányai SZC Bánki Donát–Péch Antal Technikum, valamint a Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium alakulata volt az ellenfél, így az első helyen jutottak tovább.

A Noszlopy a folytatásban könnyedén verte meg szegedi riválisát, s ezzel a fináléba került. A döntőben azokkal a balatonbogláriakkal (Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium) kellett megküzdeni, akik szintén hibátlanul, magabiztosan meneteltek.

Az összecsapás – ahogyan arra számítani lehetett – szoros, izgalmas küzdelmet hozott, végül a Balaton-partiak egy találattal 28-27-re nyertek, a veszprémiek ezüstérmesek lettek. A Noszlopy (edző: Makkai Balázs, segítője: Gulyás István) csapatába került a legtechnikásabb játékosnak járó különdíj, amelyet Szucsik Benedek érdemelt ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!