NB III.: botlottak a riválisok

2023.03.05. 16:47

A tabella élére állt a VLS Veszprém!

A második félidőben szerzett négy góljával simán győzött a Veszprém a labdarúgó NB III 24. fordulójában. A bakonyiak a tabella élére álltak.

Horváth Gábor

Megérdemelten gyűjtötték be a pontokat a piros mezes bakonyiak

Fotó: Nagy Lajos/Napló

VLS Veszprém-Csorna 4-0 (0-0)

Ajka, 100 néző. V.: Horváth M. Practical VLS Veszprém: Héninger – Zachán, Gulyás, Molnár B., Major, Balázs (Bartusz, 55.), Iszlai, Baldauf (Takács, 46.), Dömötör (Horváth H., 55.), Krebsz (Tóth L., 46.), Bakos (Gálfi, 46.). Edző: Pető Tamás.

Csornai SE: Ficsór – Horváth A. (Csete, 77.), Veres, Füzi, Böcskey, Kerékgyártó, Visy (Márton, 88.), Kelemen, Zámbó, Tóth A., Németh B. (Farkas, 46). Edző: Szabó Attila.

Az első lehetőség a Csorna előtt adódott egy jobb oldali beadás után, majd ezt követően Balázs remek átadását Molnár lőtte a kapus kezébe. Még egy nagyobb helyzete adódott a Veszprémnek az első félidőben. Major passza után Bakos késlekedett a lövéssel, így a labda a védőkről szögletre pattant. A szöglet után a gólvonalról mentettek a csornai védők.

A második játékrészben Héningernek akadt először dolga, aztán Böcskey fejese jutott öt méterről a kapu fölé.

Az 58. percben a csereként beállt Horváth Hunor a 16-os magasságából beadásnak szánt labdája a bal felső sarokban landolt, 1-0.

A vezető gól után Héningernek volt bravúrra szüksége egy bal oldalról érkező beadás után. A következő helyzet is a vendégek előtt adódott, 14 méterről Füzi centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

A 72. percben Major kapott remek labdát, de hosszan vette azt át, így lövését Ficsór hárítani tudta.

A 75. percben Major adott be, Molnár Balázs küldte nagy erővel kapura a labdát, a menteni akaró csornai védő a gólvonalról csak beljebb tudta segíteni a játékszert, 2-0.

A 77. percben a csereként beállt Bartusz – szokásához híven – betalált és három gólra növelte a Veszprém előnyét, 3-0.

A Csorna ismét szöglet után veszélyeztetett, Horváth a gólvonalról mentett fejjel.

A 90. percben Major kapott jó indítást, remekül vette át a labdát és 11 méterről a jobb alsóba lőtt, 4-0.

Negyedik idei meccsét is megnyerte a Veszprém, amely sorozatban harmadik találkozóján nem kapott gól. Ennél még fontosabb, hogy az éllovas Tatabánya botlott (1-0-ra kikapott Bicskén), és a harmadik Nagykanizsa sem szerzett pontot (1-2 otthon a III. Ker. TVE ellen) a játéknapon. A forduló előtt második Veszprém átvette a vezetést a tabellán. A VLS és a Tatabánya azonos pontszámmal áll, a bakonyiak gólkülönbsége épp néggyel jobb, mint a riválisé.

Pető Tamás: - Az első félidő gyengére sikerült. A szünet után a cseréknek is köszönhetően feljavultunk, ekkor már úgy játszott a csapat, mint amelyik meg akarja nyerni a bajnokságot. Megérdemelten győztünk ilyen arányban is.

Tudósított: Bedő János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!