Hazai pályán küzdhetnek a harcosok

2023.03.01. 07:00

Hosszú idő után újra Veszprémben rendeznek nagyszabású taekwondo-versenyt

Március 11-én a Veszprémi Taekwon-do SE rendezi meg az ITF Taekwondo magyar bajnokságot a Veszprém Arénában. A királynék városában legutóbb 1999-ben rendeztek ilyen eseményt, akkor a Vetési Albert Gimnázium tornatermében. A rangos megmérettetésnek a válogatott kvalifikációért, illetve a vb-részvételért folyó harc is külön presztízst ad.

Balogh Dávid

Forrás: Veszprémi Taekwon-do SE

Az egész napos eseményen az ország legjobb taekwondósai három korcsoportban és öt kategóriában léphetnek tatamira. A szervezők tájékoztatása szerint délelőtt 9 órától kezdődnek a küzdelmek, majd a remek és technikás összecsapások után 16.30-tól egy nagyszabású gálaműsorral és díjátadóval koronázzák meg a napot. 

A magyar ITF Taekwondo sikerességét és így a verseny nívóját mi sem igazolja jobban, mint hogy a legutóbbi Európa-bajnokságról a magyar válogatott 13 éremmel térhetett haza, megszerezve az előkelő 8. helyet az éremtáblázaton. 

A veszprémi klub életében a 2023-as év egy igazi mérföldkő, hiszen az országos bajnokság megrendezésével nemcsak az egyesület fiatal versenyzői kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, de jó pár ismertebb, rutinos taekwondós is megfordul majd a páston, akiknek a neve szintén ismerősen csenghet a kilátogató hazai közönség számára. Így például Bécsi Nikolett, Mucsy Petra és Kosztyu Veronika Európa-bajnok is megméretheti magát.

Az eseményre a belépés díjtalan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!