Gyorsan fogynak a jegyek

2023.04.26. 11:00

A nagy visszatérő is rajthoz áll a ralikrossz Eb-n

Már csak néhány nap, és szombaton megkezdődik a 2023-as ralikrossz Európa-bajnokság Nyirádon.

Napló

Forrás: duen.hu

Számtalan sikeres versenyzővel büszkélkedhet Magyarország, vannak olyan versenyzők, akik amióta elkezdték pályafutásukat, sikert sikerre halmoznak. Ezt a tábort erősíti Répási Róbert is, írja a Nyirád Racing Center hivatalos közösségi oldala. Répási Róbert 1992-ben az ország legfiatalabb versenyzőjeként állt rajthoz a hazai ralikrosszbajnokságban egy Lada volánjánál. A folyamatos tapasztalatszerzést követően 2000-ben kezdődött a sikerszéria egy Volkswagen Golf versenyautóval.

Pályafutása csúcspontjára 2004-ben ért el, amikor a Supercar kategóriában versenyzett egy Mitsubishi Lancer EVO VI autóval. Addig négy magyar bajnoki címet gyűjtött, és megválasztották az év ralikrosszversenyzőjének. Nemzetközi porondon Nyirádon nyerte a Közép-európai Zóna futamát. 15 év szünet után, 2020-ban visszatért a versenyzéshez, és a hazai bajnokságban első futamán rögtön győzött a Škoda Fabiával. Innentől nem volt megállás, és az idény végén bajnok lett a Super Touring Cars 1600 köbcenti alatti géposztályában. Tavaly debütált az FIA ralikrossz Európa-bajnokság nyirádi futamán, ahol az ellenfelekénél gyengébb technikával remek részeredményeket elérve a tizedik helyen végzett. Répási Róbetnek az Euro RX3 küzdelmeiben szurkolhatunk, ám jó, ha sietnek azok a szurkolók, akik még nem rendelkeznek bilétával, mert a jegyek nagyon fogynak a viadalra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!