Kemény ellenfél, szép siker

2023.04.30. 19:38

Egy perc alatt lőtt két gólt a VLS Veszprém

Hajrában szerzett gólokkal fektette két vállra a Bicskét a Veszprém vasárnap a labdarúgó NB III 35. fordulójában.

Horváth Gábor

Major Norbertet ezúttal is nehéz volt utolérni Fotó: Gyarmati László

Veszprém-Bicske 3-1 (1-0)

Ajka, 100 néző. V.: Horváth M. Practical VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Zachán, Gulyás (Balázs, 76.), Molnár B., Major, Gálfi N., Somogyi, Iszlai (Tóth L., 56.), Baldauf (Bartusz, 66.), Horváth H. Edző: Pető Tamás.

Bicskei TC: Illés – Dankó, Gaszner, Marsa, Dencinger (Gálfi L., 76.), Kovács P. (Sóron, 67.), Savanya, Sipos, Hirman, Vékony, Bozsoki. Edző: Csordás Csaba.

A 8. percben Gálfi harcosan szerzett labdát, 10 méterről a léc fölé lőtt.

A 18. percben Major a vendégtérfél közepén lerázta ellenfelét, jó ütemben ugratta ki Molnárt, aki biztosan értékesítette helyzetét, 1-0.

Jó iramú mezőnyjáték után Sipos került helyzetbe, Héninger azonban bravúrosan hárította 10 méterről leadott lövését.

A folytatásban egy szabadrúgás variáció után Gálfi a kint álló kapus fölött próbálkozott átemeléssel 35 méterről, labdája centikkel jutott a léc fölé.

Gálfi 18 méterről is próbálkozott, Illés ekkor hárítani tudott.

A szünet után Héningernek akadt munkája egy szabadrúgást követően.

Váratlanul egyenlítettek a vendégek, gyors ellentámadásnál a veszprémi védők nem tudtak felszabadítani, Savanya a veszprémiek gyűrűjében, estében, nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt, 54. perc: 1-1.

Ezután Baldauf kevéssel lőtt a jobb kapufa mellé, majd Somogyi próbálkozott kétszer is távolról, mindkét esetben elvétette a célterületet.

A 80. percben Sóron lövését ütötte ki Héninger.

A 85. percben egy szöglet után kipattanó labdát a csereként beálló Bartusz 15 méterről nagy erővel lőtte a jobb alsóba, 2-1.

Középkezdés után labdát szerzett a Veszprém, Major szép cseleket követően nyolc méterről a jobb felsőbe lőtt, 86. perc: 3-1.

Pető Tamás: - Megszenvedtünk nagyon a győzelemért. A Bicske remekül összerakott, jó focit játszó csapat. Nálunk a kispadról beszállók sokat hozzátettek a játékhoz, megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Tudósított: Bedő János.

További eredmények: Kelen SC-Tatabánya 0-1, Nagykanizsa-MOL Fehérvár II. 2-1. Az élmezőny: 1. Tatabánya 86 pont, 2. Veszprém (egy meccsel kevesebb) 82, 3. Nagykanizsa 78.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!