Győzelem az NB III-ban

2023.04.09. 16:45

Elképesztő: négy kapufát lőtt a Veszprém egy félidő alatt

A csereként beállt Major Norbert gólja döntötte el a VLS Veszprém ETO Akadémia elleni bajnokiját vasárnap a labdarúgó NB III-ban. A hazaiak sok helyzetet dolgoztak ki, de nagyon kellett nekik Héninger büntetővédése is.

Horváth Gábor

A piros mezes Veszprém megérdemelt sikert aratott

Fotó: Gyarmati László

VLS Veszprém–ETO Akadémia 1-0 (0-0)

Ajka. V.: Muhari. Practical VLS Veszprém: Héninger – Balogh M., Dobsa, Zachán, Molnár B. (Major, 60.), Somogyi, Bartusz (Balázs Zs., 60), Baldauf, Tóth L. (Iszlai, 76.), Horváth H., Krebsz (Gálfi, 76). Edző: Pető Tamás.

ETO Akadémia: Kiss Á. – Ignácz (Selyem, 70.), Csáki, Keresztes, Tamás K., Szabó T., Balogh Á. (Bánáti, 70), Németh O. (Óvári, 76.), Mitring, Moharos, Kiss B. Edző: Igor Nicsenko.

Letámadott a Veszprém, a második percben Krebsz a bal oldalról, bal lábbal lőtt és a labda a hosszú oldali kapufáról pattant ki.

A 10. percben Krebsz adott be jobbról, Bartusz egy átvétel után a felső lécet találta el.

A 21. percben büntetőhöz jutott az ETO, Mitring esett el egy cselsorozatot követően. A veszprémiek azt reklamálták, hogy a 16-oson kívül történt az eset, a játékvezető mindenesetre a 11-es pontra mutatott. Szabó Tamás végezte el a büntetőt, Héninger vetődve védte a jobbra tartó labdát, amely felpörgött az ötös magasságában, Szabó fejjel is próbálkozott, de Héninger ismét odaért és ki tudta ütni a játékszert.

A 23. percben Baldauf 25 méterről eresztett el egy lövést, amelyet követően a bal kapufáról pattant ki a labda.

A 40. percben Tóth L. tört be a vendégek kapuja elé bal oldalról, visszajátszott, ismét Baldauf próbálkozott 13 méterről, megint csak a bal oldali kapufát eltalálva.

Az első félidőben négyszer is közel járt a gólszerzéshez a fölényben játszó a Veszprém, igaz, a másik oldalon pedig kimaradt egy büntető.

Fordulás után, a 62. percben Szabó Tamás nagy erejű lökete csattant a kapufán.

A 64. percben aztán sikerült megszereznie a vezetést a házigazdának. Major cselezett befelé a bal oldalról, a 16-os sarkáról, sikerült megtartania a labdát, amelyet aztán 11 méterről a jobb alsóba lőtt, 1-0.

A 90. percben Major duplázhatott volna, hasonlóan vitte befelé a labdát, mint a gólja előtt, ám a győriek kapusa bravúrral védeni tudta a felső sarokba tartó lövést.

A játéknapon az éllovas Tatabánya 1-0-s sikert aratott a ZTE II. ellen, így a második Veszprém hátránya továbbra is négy pont. Szerdán újabb forduló jön, a bakonyiak a Teskándot fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!