NB III.

2023.04.24. 15:10

Jó játékkal és egy kis szerencsével

Hiába szerzett vezetést a 3. percben a Csorna, a végén mégis a Balatonfüred örülhetett a labdarúgó NB III. nyugati csoportjának 33. fordulójában.

Napló

Forrás: illusztráció

A vendégcsapat nagyon szerette volna megmutatni, hogy az elmúlt fordulók vereségei nem festenek róluk reális képet. Azonban alig indult útjára a labda, amikor is a 3. percben Márton Adriánt buktatták a fürediek a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Kerékgyártó állt, aki magabiztosan értékesítette azt, a jobb alsóba sarokba lőtte a labdát, 1-0. A fürediek nem estek kétségbe, a 10. percben egyenlítettek: egy szépen visszagurított labdát 10 méterről Zsiga lőtt a csornai ketrecbe, 1-1. 

A fordulás után is a piros-fehérek nyomultak, gyors támadásokat vezettek, egyre-másra alakítottak ki helyzeteket. Az 53. percben hatalmas kavarodás alakult ki a csornaiak kapuja előtt, aminek végén Horváth Attiláról pattant a labda a hazaiak hálójába. 1-2, ami a végeredményt is jelentette. A csornaiak mestere, Varga Péter a lefújás után a klub honlapjának úgy nyilatkozott, hogy jól kezdték a mérkőzés, de vérszegény támadójátékkal nem lehet meccset nyerni. Az ellenfél viszont öngóljukkal begyűjtötte a három pontot. 

Összességében elmondható, hogy ugyan az elmúlt hetekben akadozott a füredi gépezet, ám vasárnap késő délután kijött a lépés, és több góllal is nyerhetett volna Borgulya István együttese, amely egy pillanatra sem mondott le a győzelemről, nagyszerű játékkal nyert. Ez azt is jelenti, hogy a BFC 48 ponttal a 10. helyre lépett, és mindössze három egység választja el a 7. pozíciótól. Folytatás szerdán 17 órától a III. Kerülti TVE ellen, hazai környezetben.

Csornai SE–Balatonfüredi FC 1-2 (1-1)
Csorna, v.: Altorjay. Csorna: Ficsór – Horváth A. (Ladjánszki 73.), Kelemen, Zámbó, Füleki (Papp R. 81.), Tóth A., Füzi, Kerékgyártó, Visy, Farkas Z. (Csete 62.), Márton A.
Vezetőedző: Varga Péter. Balatonfüred:  Erdélyi – Szabó G. (Csernyickij 73.), Imre (Farkas D. 46.), Szalai, Róth, Zsiga, Burucz, Pécseli, Szabó B. (Gosztonyi G. 90.), Rádai (Szabó B. 46.), Géringer
Vezetőedző: Borgulya István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!