Szabó Bence adott gólpasszt Szabó Bencének

2023.04.09. 19:39

Két vállra fektették a balatonfürediek a Kaposvárt

Egy gól döntött a Balatonfüredi FC-Kaposvári Rákóczi FC bajnoki mérkőzésen vasárnap a labdarúgó NB III-ban. Fontos három pontot szerzett a BFC, de a sérülések sem kerülték el, sajnos két játékosát is kórházba kellett vinni kivizsgálásra.

Horváth Gábor

A csíkos mezes fürediek otthon tartották a pontokat

Fotó: Nagy Lajos/archív

BFC–Kaposvár 1-0 (0-0)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Práth. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Szalai, Sárossy (Burucz, 79.), Róth (Tóth G., 46.), Zsiga, Lasz, Pécseli, Bartha (Imre, 67.), Szabó I. B. (Csernyicki, 88.), Rádai (Szabó II. B., 79.), Géringer. Megbízott edző: Czinege László. Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Pintér (Mayer, 88.), Bíró (Kálmán, 77.), Szederkényi, Ekker (Borbély, 88.), Horváth B. (Országh, 77.), Zólyomi (Hampuk, 55.), Kocsis, Harsányi, Gál, Böndi. Edző: Horváth Rudolf.

A Balatonfüred csapata a bajnoki tabellán két hellyel előrébb álló Kaposvár gárdáját fogadta a húsvéti fordulóban.

A hazaiak számára – három nyeretlenül lejátszott mérkőzés után - csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a piros-fehér mezes fürediek, akik gyors támadóik révén igyekeztek helyzeteket kialakítani a vendégek kapuja előtt és a 18. percben – mint utóbb kiderült – a legnagyobb gólszerzési lehetőségüket hagyták ki az első félidőben: Géringer Tamás remek ütempasszal szöktette Róth István, aki egyedül törhetett a kaposvári kapu irányába, majd a 16-os előterében érthetetlen módon lelassított és cselsorozatba bonyolódott a kétségbeesettem visszafutó védőkkel, így oda lett a gólhelyzet.

Ezt követően is inkább a hazai csapat birtokolta többet a labdát, de az első félidőben komolyabb gólszerzési lehetőséget már nem sikerült kialakítaniuk a füredieknek, míg a vendégek főleg a biztonságos védekezésre ügyeltek, így a hazai kapu egyáltalán nem forgott veszélyben.

A második félidőben ott folytatta a házigazda, ahol az elsőt abbahagyta és meddő mezőnyfölényt alakított ki, míg a vendégek magabiztosan őrizték az eredményt és gyors ellentámadásokkal próbáltak a hazaiak kapujához eljutni.

Aztán a 87. percben megszerezte vezető – mint utóbb kiderült győzelmet jelentő - találatát a Balatonfüred: gyors bal oldali hazai támadás végén a néhány perccel korábban csereként pályára lépő Szabó II. Bence mintaszerűen ívelt középre és a jó ütemben érkező Szabó I. Bence az ötös sarkáról a dermedten álló Mikler kapus felett hosszú sarokba csúsztatta a labdát, 1-0.

Ezt követően a Kaposvár nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de továbbra sem sikerült helyzetet kialakítania a füredi kapu előtt, míg a hazaiak a kitámadó vendégvédelem mögé kerülve több ajtó-ablak helyzetet is elpuskáztak, így az eredmény már nem változott.

A hasonló játékerőt képviselő csapatok küzdelméből a több gólhelyzetet kialakító Füred megérdemelten szerezte meg a győzelmet a mezőnyben szervezetten játszó, de a hazai kapura a mai napon teljesen veszélytelen vendégekkel szemben.

A mérkőzés krónikájáéhoz hozzátartozik, hogy a hazaiak közül Pécseli Szilárd és Rádai Bálint is súlyosnak tűnő fejsérülést szenvedett, ezért őket a lefújást követően kivizsgálás céljából a veszprémi kórházba szállították.

Czinege László megbízott edző: - A két egyenlő erőkből álló csapat óriási küzdelmet vívott egymással, a helyzeteink alapján teljesen megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!