BKSE: hárman is nyolc gólig jutottak

2023.04.15. 19:50

Könnyedén verték a „farkasokat” a balatonfürediek

Magabiztos teljesítménnyel gyűjtötte be a pontokat Balatonfüredi KSE szombaton, idegenben a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Hornyák Péter nyolcszor volt eredményes

Fotó: Nagy Lajos/archív

Budai Farkasok-BKSE 27-34 (13-16)

Budaörs, 200 néző. V.: Sándor, Szikszay. Budai Farkasok: Merkovszki, Nánási (kapusok), Turák, Auer, Nourelden 8 (3), Valler 2, Vuleta, Németh A. 3, Szövérdffy 1, Enomoto 3, Kvastek 4, Rédai 1, Kovács Á., Széles 5, Zennadi. Edző: Korsos Ádám.

Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Szretenovics 8, Bóka 8, Szmetán M. 5, Németh B. 1, Dénes, Hornyák P. 8 (3), Szűcs B. 2, Vajda, Brandt 2. Edző: György László.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A találkozó eleje szoros volt, a Budai Farkasok vezetett kettővel is (8-6), a 18. percben 8-8-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban szép fokozatosan elhúzott ellenfelétől a BKSE, 22. perc: 10-13. Nem volt ereje visszakapaszkodni a sereghajtónak, a második játékrészben pedig már abszolút a vendégek akarata érvényesült, 40. perc: 17-24. Nyolc gól volt a legnagyobb különbség a mérkőzésen a felek között, végül héttel, rendkívül magabiztosan nyertek a fürediek, akik legközelebb a Budakalásszal játszanak hazai pályán.

Korsós Ádám: – A első félidő jobban sikerült, kicsit megnehezítettük ellenfelünk dolgát. Összességében csalódott vagyok, mert lehetett volna keresnivalónk, ám hitehagyottan játszottunk, amit megbeszéltünk, annak a csírája sem látszódott. 
György László: – Nehéz mérkőzés volt, még ha az eredmény nem is feltétlenül tükrözi ezt. Kevesen voltunk a sok sérültünk miatt, szóval ennek fényében értékes két pontot szereztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!