Labdarúgó NB II

2023.04.14. 10:37

Megerősítené a helyét a dobogón az FC Ajka

A labdarúgó NB II 32. fordulójában az utóbbi időszakban gyengén szereplő, de mégis 6. helyen álló Pécsi MFC látogat a zöld-fehérek otthonába.

Balogh Dávid

Jeney Gyula a 14. helyen vette át a zöld-fehér klub irányítását, és 11 helyet javítva a dobogó legalsó fokán állnak jelenleg

Forrás: Archív fotó: Penovác Károly

Az ajkai együttes a tabella 3., míg a Baranya vármegyeiek a 6. helyről vághatnak neki az összecsapásnak. Jeney Gyula csapata elképesztő szériában van, ugyanis nyolc mérkőzés óta veretlen a bakonyi gárda, és ez idő alatt csupán kétszer játszott döntetlent, a többi találkozóról három ponttal távozhattak. A Pécs a 9. fordulótól a 20.-ig feljutó helyen állt, de az utóbbi időben sokat botlottak. A piros-fekete együttes az utolsó öt fordulóban csupán két pontot szerzett.

A két csapat őszi találkozóján Pécsett Kocsis Bence Máté góljával tudta otthon tartani a bajnoki pontokat a PMFC. Mindenféleképpen érdemes megjegyezni, hogy az Ajka ekkor kapott ki utoljára idegenben, azóta nem találtak legyőzőre vendég szerepkörben.

A felek eddig 13 alkalommal csaptak össze egymással, ezeken kilenc pécsi és két ajkai siker született, illetve ugyanennyiszer döntetlen. Gólarányokat tekintve 25-6 a mecseki klub javára.

– A srácok nagyon jó formában vannak, és több alapjátékost is tudtam pihentetni a hétközi meccsen. A Pécs egy jó csapat, készülünk rájuk, és a célunk itthon tartani a három pontot. Ha sikerül nyerni, lépéselőnyben maradunk a többi együtteshez képest, ugyanis a szerdai játéknapon botlottak az üldözőink, így jól jöttünk ki a Szeged elleni döntetlenből. Fontos kiemelnem, hogy elképesztően büszke vagyok a csapatomra, nagyon keményen dolgoznak minden edzésen, és ez meg is látszik az eredményen – osztotta meg gondolatait az olvasókkal Jeney Gyula, az FC Ajka vezetőedzője.
Az FC Ajka–Pécsi MFC bajnoki labdarúgó-mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. A találkozót Görög Márió vezeti majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!