Van esély a szépítésre

2023.04.13. 10:25

Nagyot harcoltak, de alulmaradtak a füredi röplabdázók az Extraligában

Az elődöntős párharc második mérkőzésén is alulmaradt a Szent Benedek RA a röplabda Extraligában. A fürediek ismét ötszettes derbit játszottak a Békéscsabával.

Horváth Gábor

Nagyot küzdött a Szent Benedek, ám végül a vendégek örülhettek

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Szent Benedek RA–Békéscsaba 2:3 (-14, -19, 24, 18, -15)

Balatonfüred, 213 néző. V.: Kiss Z., Adler. Szent Benedek RA: Nacsa-Pekárik 6, Bosnyakova 24, Pérez Ramos 11, Vacsi 3, Herbin-Baker 4, Koleva 6. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Sztijepics, Mihalewicz, Jankovics 16, Szerényi, Orosz 2. Edző: Kristian Mihajlov.

Békéscsaba: Bagyinka 6, Aktas 24, Bodnár 11, Drpa 29, Vaszileva 9, Mosher 6. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 2, Karhu, Olijnyik, Szatmári. Edző: Tóth Gábor.

Az első meccsen, Békéscsabán az első két szettet a fürediek nyerték, de aztán a házigazda fordítani tudott, úgy, hogy a Szent Benedeknek volt meccslabdája. Most ismét vendégsiker született az első két játékrészben, és nem maradt el a hazai feltámadás sem. Gyengén kezdtek a Balaton-partiak, de a harmadik és negyedik etapban magukra találtak, megérdemelten egyenlítettek. A döntő felvonás elején három ponttal ellépett a Békéscsaba és ezt az előnyt taktikus játékkal tartani tudta, megnyerte a találkozót.

A békésiek egy győzelemre vannak a döntőbe kerüléstől, vasárnap (17 óra) saját csarnokukban tehetik meg az utolsó lépést. A Füred ugyanakkor a látottak alapján egyáltalán nem esélytelen a szépítésre.

Kristian Mihajlov: – Nagyot küzdött mindkét csapat, megint olyan mérkőzést játszottunk, amely jó hírét viszi a röplabdának. Az első két szettben nem találtuk a játékunkat, elképzelhető, hogy nem jó döntést hoztunk a kezdő hatost illetően. De nem adtuk fel a meccset, nagyon büszke vagyok arra, ahogyan a csapat küzdött az utolsó három szettben. Kevés különbség van a két együttes között, tovább harcolunk a döntőbe jutásért.

Tóth Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Megvolt a taktikánk és a biztos vezetés, amire jól rá is ültünk. Viszont, mint már oly sokszor ebben a szezonban, amikor nagyon nehéz helyzetbe kerültünk és a kés ott volt a torkunkon, akkor előhúztuk azokat a jó megoldásokat, amiket már az első két szettben is alkalmaztunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!