Ismét legyűrték a nagy riválist

2023.04.09. 18:59

Telekom Veszprém: megvan a 30. kupasiker!

Harcos meccsen, ugyanakkor végig irányítva és szinte végig vezetve győzött a Telekom Veszprém vasárnap az OTP Bank-Pick Szeged ellen Győrben, s ezzel a bakonyiak megnyerték a kézilabda Magyar Kupát, történetük során 30. alkalommal.

Horváth Gábor

Mackovsek (jobbra) is jól játszott, de a döntő hőse egyértelműen a tíz gólos Lauge volt

Fotó: MTI

OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 32-35 (15-17)

Győr, Audi Aréna, néző. V.: Bócz, Wiedemann. OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 1, Garciandia 4, BOMBAC 4, Bánhidi 1, MACKOVSEK 8, Szita. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Bodó 5, Frimmel 2 (1), Blonz 3 (3), Rosta M 3., Stepancic. Edző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: Corrales – MARGUC 6 (3), Remili 4, PESMALBEK 3, Ligetvári 1, LAUGE 10, Strlek 2. Csere: Cupara (kapus), ed-Dera 3, Mahé, Ilic Z., NILSSON 5, Sipos 1. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3.

Megfontoltan kezdtek a csapatok, egyik oldalon sem volt elkapkodott támadás, 5. perc: 1-1. Az állás 2-2 volt, amikor Bánhidi kapott két perces kiállítás, Strlek góljával először vezetett a Veszprém, 3-2. Corrales ráadásul hárította Radivojevics gyengén lőtt büntetőjét, 4-2-re alakult az állás, Nilsson volt eredményes.

A folytatásban egyenlíteni tudott a Szeged, a 14. percben 6-6 állt az eredményjelzőn. Ezt követően ismét a Veszprém került lépéselőnybe, Remili szerezte a hetedik bakonyi találatot, majd Lauge használta ki a kapkodó Tisza-partiak kihagyásait. Juan Carlos Pastor 6-9-nél időt kért. Bodó bombázott a kapuba, Alilovic védett, majd Radivojevics hozta még közelebb övéit, 8-9, az előnyt azonban tartotta a Telekom.

A félidő utolsó 10 percére Lauge és Remili lejött pihenni, Ilic Zoran és Ligetvári kapott lehetőséget támadásban Mahé mellett.

Bodó újabb gólja után ismét Alilovic tudott védeni, Frimmel pedig egalizált, 53. perc: 12-12. Hamar visszavette a kezdeményezést Momir Ilics legénysége, 13-15, tapadt a Szeged, de a bakonyiak gyorsan és hatékonyan fejezték be akcióikat a rendezetlen védelem ellen.

A hajrában Sipos jutott a kiállítás sorsára, ám a Szegednél Bodó és Frimmel is hibázott, utóbbi a büntetővonalról, így két gólos veszprémi vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A második játékrész elején gyorsan egyenlítettek a kék-fehér mezesek, 17-17, de Sipos góljával ismét a Telekom vezetett. A Tisza-partiak többször is hibáztak, nem tudták kihasználni a lehetőséget a fordításra, megint két találat volt a különbség.

Nagyot küzdött a Szeged, rendre egyenlített, ugyanakkor fáradtabbnak is látszott, ami nem volt csoda, hiszen húzóemberei jóval több időt töltöttek a pályán, mint a veszprémi kulcsjátékosok.

Jól védekeztek a bakonyiak, akik ebből ismét könnyű gólokat tudtak elérni, Pastor kénytelen volt időt kérni, 43. perc: 22-26. Támadásban hibáztak a Tisza-partiak, Marguc viszont pontos volt a büntetővonalról, 23-29, úgy tűnt, eldőlt a meccs.

Tíz perccel a vége előtt 24-30-at mutatott az eredményjelző, a Pick megpróbálkozott még egy időkéréssel. Lauge igazi vezér volt a bakonyiaknál, nem igazán tudtak mit kezdeni a dánnal a szegedi védők.

A biztonság kedvéért Ilics is időt kért, miután 27-31-re zárkózott a Pick. Nem állt össze annyira a Tisza-partiak védekezése ahhoz, hogy az megalapozzon egy újabb felzárkózást. Ráadásul Laugéék nagyon okosan kézilabdáztak. Hiába mutatott be két nagy bravúrt a végén Mikler, Lauge egy szép csel után belőtte csapata 34 gólját, 34-30.

Nagyot küzdött a Szeged, de nem tudott átlépni saját árnyékán, a veszprémiek végig a kezükben tartották a meccset és megérdemelten szereztek még a klub történetének 30. kupasikerét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!