Magyar Kupa: elődöntő

2023.04.08. 15:32

Tizenkilenc védést mutatott be a szerb kapus

Magabiztosan jutott be a kézilabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjába a Telekom Veszprém, amely a győri négyes döntő első elődöntőjében a Tatabányát fektette két vállra.

Horváth Gábor

Magabiztosan jutott kupafináléba a Telekom Veszprém

Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Telekom Veszprém-MOL Tatabánya KC 26-22 (11-9)

Győr, Audi Aréna, 1800 néző. V.: Nagy, Túróczy. Telekom Veszprém: CUPARA (kapus), LAUGE 3, NILSSON 6, Elísson 4 (1), Ligetvári, Marguc 1, Lukács P. 1, Remili 3, Mahé, ed-Dera 1, Ilic Z., PESMALBEK 5, Vajlupov 2, Sipos. Edző: Momir Ilics.

MOL Tatabánya KC: SZÉKELY, Nagy B. (kapusok), Ancsin 4, Maras 1, Ubornyák 1, Obradovic, Hornyák B. 1, Ugalde 1, Pergel 2, Krancz, GYŐRI M. 4, VILOVSKI 4, Bodor, Rodríguez 3 (1), Edwards 1. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/1.

Győri Mátyás szerezte a győri négyes döntő első gólját, de nem sokkal később már 5-1-et mutatott az eredményjelző. Biztosan tartotta előnyét a Veszprém, igaz, az első félidő végére azért mínusz kettőre sikerül felzárkózniuk a tatabányaiaknak.

Fordulás után egy lendületes bakonyi csapatot láthatott a nagyérdemű, 36. perc: 16-10. A Tatabánya ötlettelenül, sokat hibázva kézilabdázott a remekül teljesítő bakonyi fal előtt. Hiába védett jól Székely, abszolút a címvédő kezében volt a meccs, különösebben nem kellett izgulniuk Momir Ilicséknek, 46. perc: 19-12.

Cupara fantasztikusan teljesített a kapuban, összesen 19 védést mutatott be, amellyel több, mint 50 százalékos lett a hatékonysága. A stabil védekezés mellett, támadásban Lauge, Pesmalbek és Nilsson volt különösen aktív, illetve Remili is sok kulcspasszt kiosztott. Ezzel együtt messze nem adta ki magából a maximumot a Telekom, amely vasárnap 17 órai kezdettel vívja a döntőt a Szeged-Dabas meccs győztesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!