Kézilabda

2023.05.01. 19:14

A harcos énjüket mutatnák

Nagy meglepetés lenne, ha a Fejér-B.Á.L. Veszprém május 5-én (péntek, 18.30 óra) kiélezett mérkőzést vívna a MOL Tatabánya KC otthonában, a vendégeknek nem ezt a bajnokit kell hozniuk, ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépnek pályára.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay-illusztráció

A rivális harmadik a kézilabda NB I-ben – jócskán lemaradva az OTP Bank-Pick Szegedtől és a Telekom Veszprémtől –, így egyértelműen a párharc esélyese, a válogatottakkal teletűzdelt csapatuk ősszel a Március 15. utcai csarnokban is magabiztosan nyert (27-40). A kisebbik veszprémi gárdánál nem szorul bemutatásra a szakvezetőjük, az Éles Benedekéket egykoron irányító Tombor Csaba, de a keretükből Ancsin Gábor, Cristian Ugalde, Uros Vilovszki, Győri Mátyás és Székely Márton is megfordult a királynék városának BL-ben érdekelt klubjában. A zászló tehát nem a 12. helyezett vendégeknek áll, akik közelítenek az évad legfontosabb időszakához, a fejekben talán már a jövőjüket, az élvonalbeli létüket befolyásoló utolsó három forduló jár.

A bennmaradásért harcoló, nyolcpontos veszprémiekre ezúttal is nehéz találkozó vár, mert a náluknál jobb ellenfél az egész idényben jól játszik. Az eseményeket várhatóan a tatabányaiak kontrollálják majd, ezért is lényeges, hogy Ludmán Marcellék ne legyenek dekoncentráltak, a harcos énjüket mutassák, éljenek az adódó lehetőségekkel és minél kevesebbet hibázzanak, mivel azokat az ellen kíméletlenül kihasználja. A szakmai stábjuk tisztában van azzal, hogy nehéz lesz megállítani a kötelező győzelemre készülő tatabányaiakat, így alighanem már azzal elégedettek lennének, ha fegyelmezetten támadnának és védekeznének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!