A svéd beállós volt a legeredményesebb

2023.05.13. 20:18

A Komló 32 gólig jutott az arénában

Andreas Nilsson 10 találatot szerzett a Komló elleni bajnokin szombaton a kézilabda NB I-ben. A Telekom Veszprém gólzáporos meccsen győzte le ellenfelét.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

Telekom Veszprém-Komló 39-32 (20-17)

Veszprém Aréna, 1000 néző. V.: Bujdosó, Horváth. Telekom Veszprém: Cupara – VAJLUPAU 7 (1), Ilic Z. 3, Mahé 4, NILSSON 10 (2), Lukács P. 4, ELÍSSON 8 (1). Csere: Pesmalbek 3, Sipos. Edző: Momir Ilics.

Komló: Pásztor I. – Urbán 2, SZUHAREV 5, Vekic 1, Szöllősi O., Jerkovic 3, Hoffman 2. Csere: Granic, Szilágyi (kapusok), Zobec 3 (1), TAKÁCS B. 7 (1), Vranac 2, Vaskó, Grünfelder 3, Sunajko F. 3, Csányi 1. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának szünetén fogadta a Komlót a Telekom Veszprém. A bakonyiak csütörtökön 29-29-es döntetlent játszottak a lengyel Kielcével, amellyel jövő csütörtökön találkoznak újra, idegenben.

Az első negyedóra után kezdett meglépni ellenfelétől a házigazda, de a Komló így is tapadt a hazaiakra, 17. perc: 12-10. Néggyel is vezetett a Veszprém a folytatásban, három gól volt az előnye a szünetben.

Fordulás után kényelmes előnybe került a Telekom (25-19), majd hamarosan nyolcra nőtt a különbség, 28-20.

Nilsson lett a meccs legeredményesebb játékosa, 10 gólig jutott a svéd beállós. Mellette a szélsők, Vajlupau és Elísson is csipkedték magukat. Érdekesség, mindössze kilenc játékos lépett pályára a fontos derbire készülő bakonyiaknál.

Gulyás Péter másodedző: - A kapott gólok számával természetesen nem vagyunk elégedettek, de a meccs jól szolgálta a fejlődésünket, hiszen azok játszottak, akik mostanában kevesebb szerepet kaptak. Voltak olyan dolgok a meccsen, amelyeket fel tudunk használni a Kielce elleni felkészülésben.

Marosán György: - Próbáltunk azzal élni, hogy a Veszprém számára most nem mi voltunk a fókuszban. Alázattal játszottunk, elégedett vagyok, különösen a lőtt gólok számával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!