Közel a bronzérem

2023.05.05. 09:04

Előnyben a füredi röplabdázók

Egy siker hiányzik a bajnoki éremhez a Szent Benedeknek a röplabda Extraligában.

Horváth Gábor

Stabilan, jól játszott a Szent Benedek RA Fotó: SzBRA

Szent Benedek RA–Nyíregyháza 3-0 (17, 21, 21)

Balatonfüred, 300 néző. V: Halász E., Bátkai-Katona. Szent Benedek RA: Nacsa-Pekárik 5, Bosnyakova 11, Perez 13, Vacsi 11, Michalewicz 2, Koleva 12. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók). Edző: Kristian Mihajlov.

Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 14, Lászlop 7, Jurdza 6, Bjelova 6, Cepni 6. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 2, Valentova 1, Ramdin. Edző: Tomas Varga.

Hazai siker (3-0) és idegenbeli vereség (2-3) után ismét otthon lépett pályára a Szent Benedek RA a bronzpárharcban, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart.

A fürediek nem akarták elherdálni a hazai pálya nyújtotta előnyt, úgy kezdtek, ahogy kell: szinte végig dominálva, lendületes játékkal hozták az első szettet (25-17).

A folytatásra is maradt a Szent Benedek fölénye (hét ponttal is vezettek a Balaton-partiak), annyi változás történt, hogy a második játékrész végére összekapta magát a Nyíregyháza. A vendégek felzárkóztak és szorossá tették a hajrát, ám fordítani nem tudtak (25-21).

A harmadik szettben játszottak a legjobban a nyírségiek, ám ez is kevés volt ma a Füred ellen. Szoros volt a játszma, az elején még vezetett is a vendégcsapat, amely végig tapadt ellenfelére. Az SzBRA ugyanakkor keveset hibázott, stabilan röplabdázott és ennek köszönhetően a végén tudta tartani előnyét (25-21).

A Balaton-partiak 2-1-re vezetnek a párharcban, amely hétfőn 18 órakor Nyíregyházán folytatódik.

Kristian Mihajlov: – Remekül játszottunk, teljesen megérdemelten nyertünk, büszke vagyok csapatomra. Mindössze egyetlen lépésre vagyunk a bajnoki bronzéremtől, nem lesz ugyan egyszerű idegenben nyerni, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy lezárjuk a párharcot.

Tomas Varga: – Nagyon jól kezdett a Füred, és ez megzavart minket, kicsit görcsössé váltunk. A folytatásban ez elmúlt, keményen harcoltunk, jól is nyitottunk, de a kissé erőtlen támadójátékunk miatt kikaptunk. Bízom benne, hogy hazai pályán javítani tudunk és még visszatérünk Füredre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!