Az utolsó előtt kör jön

2023.05.12. 09:11

Ha a Veszprém pontot szerez, megküzdhet a bajnoki címért

Az utolsó előtti forduló következik a labdarúgó NB III-ban, ahol a Veszprém a bajnoki címért küzd, a Balatonfüred pedig a középmezőny elejére érhet oda egy jó hajrával.

Horváth Gábor

Vasárnap Ajkán szerepelnek a veszprémiek Fotó: Gyarmati László

Még egy feladata van a Practical VLS Veszprémnek a szezon nagy rangadója előtt, a bakonyiak az utolsó előtti körben a Komáromot fogadják az ajkai stadionban. Pető Tamás csapata egy pont hátránnyal második az éllovas Tatabánya mögött, amellyel majd a zárókörben találkozik. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a derbinek Pápa ad otthont május 21-én. A tatabányaiak most is rangadót vívnak, a harmadik Nagykanizsa otthonában lépnek pályára. Így már ez a forduló is izgalmas, akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet, veszprémi vereség és tatabányai siker esetén, bízzunk benne, hogy nem ez a forgatókönyv következik be. Az biztos, ha nem kap ki a Komáromtól a Veszprém, biztosan megküzdhet az aranyéremért a zárókörben.

Pontegyenlőség esetén a több győzelem dönt, ebben a Tatabánya jobb. A bajnok osztályozón küzdhet meg az NB II-es tagságért, a második vonalban jelenleg a Kozármisleny, a Nyíregyháza és a Csákvár áll osztályozós pozícióban. A párosításokat sorsolják, a első meccset május 28-án, a másodikat június 4-én rendezik.

A Balatonfüredi FC Zsámbékra utazik ebben a fordulóban az NB III-ban. A BFC jelenleg a 11. a tabellán, egy jó hajrával a középmezőny elejére is felzárkózhat a csapat.

Mindkét bajnoki vasárnap 17 órakor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!