Különleges látványosság

2023.05.10. 08:13

Vármegyénket is érinti a Tour de Hongrie

A Tour de Hongrie második etapja érinti Veszprém vármegyét is, ugyanis holnap (május 11-én) Zalaegerszegről indul és végigszáguld a Balaton-felvidéken.

Szijártó János

A Tour de Hongrie második etapja május 11-én Zalaegerszegről indul és végigszáguld a Balaton-felvidéken. Képünk egy korábbi verseny tapolcai szakaszán készült

Fotó: Szijártó János/Napló

A hivatalos közlemény szerint 29 nemzet 132 kerékpárosa vágott neki a 44. Magyar Körversenynek, amelyben a várakozásoknak megfelelően 15 magyar is található. 

Forrás: Tour de Hongrie

A mezőny 11 órakor rajtol el Nagyvázsony felé, majd ott a karaván délre fordul, hogy elérje a Balaton-felvidéket. Három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően Keszthelyen, a Festetics-kastély szomszédságában a sztársprinterek szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon. 

Forrás: Tour de Hongrie

Mindez az itt élőknek rövid, de különleges látványosságot ígér, de egyben közlekedési nehézséget, útlezárásokat is tartalmaz, így érdemes időben tájékozódni erről, elkerülendő a kellemetlen meglepetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!