Kézilabda

2023.06.29. 08:56

A címvédővel és a 11-szeres győztessel egy csoportban a Telekom Veszprém

Bécsben sorsolták ki a kézilabda Bajnokok Ligája 2023/2024-es idényének csoportjait. Három kalapból húzták ki ezúttal a résztvevő együtteseket, egy hatos és két ötös kontingensből. Az egy országból érkező együttesek ez alkalommal sem kerülhettek ugyanabba a csoportba.

Balogh Dávid

Remili már nagyon várja a rajtot Fotó: MW

Fotó: Szabó Miklós

Momir Ilics együttesének idén sem lesz könnyű dolga. A bakonyiak egy csoportba kerültek a címvédő német SC Magdeburggal és a 11-szeres győztes Barcelonával is. 

A következő csoportok születtek: 

A csoport. Barlinek Industria Kielce (lengyel), Paris Saint-Germain Handball (francia), THW Kiel (német), PPD Zagreb (horvát), Aalborg Handbold (dán), Pick Szeged, Eurofarm Pelister (északmacedón), Kolstad Handball (norvég).

B csoport. GOG (dán), Telekom Veszprém, Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), ORLEN Wisla Plock (lengyel) Montpellier Handball (francia), FC Porto (portugál) RK Celje Pivovarna Lasko (szlovén).

-Azt gondolom erős csoportot kaptunk, de mindkettő az szerencsére, nehéz és kemény mérkőzések lesznek, ebben biztos vagyok már elejétől egészen a végéig. Ez mégiscsak a Bajnokok Ligája. Úgy gondolom nagy eséllyel és nagy várakozásokkal vágunk neki az új szezonnak, olyan messzire szeretnénk eljutni a Bajnokok Ligájában, amennyire csak lehet. Minden összecsapásért meg kell keményen küzdenünk, dominálnunk kell a hazai mérkőzéseket és minél több találkozót meg kell nyernünk idegenben. Szóval izgalmas lesz, nagyszerű lesz ezek ellen a csapatok ellen pályára lépni, alig várom, alig várjuk, hogy kezdjük!-nyilatkozta Nedim Remili a klub honlapjának.

Az új idény szeptember 13-án kezdődik, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a csoportok első két helyezettje automatikusan a negyeddöntőbe kerül, a 3–6. csapatok keresztbe játszanak a negyeddöntőbe jutásért. A négyes döntőt Kölnben június 8-9-én rendezik meg. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!