Kiemelkedő tehetség

2023.06.14. 10:20

Kétszeres országos bajnok lett a lövész

Két országos első helyezést szerzett a vármegyei győzelmek mellett légpuska lövészet sportágban Kurdi Mátyás, az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület versenyzője.

Tisler Anna

Péntek Vendel, Kurdi Mátyás és Sárközi Tamás az idei tanévben kapott érmekkel, oklevelekkel Fotó: Gyarmati László

Kurdi Mátyás, aki a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium kilencedikes diákja, két éve egy csingervölgyi családi napon fogott először légpuskát a kezébe. Az egyesület néhány tagja a rendezvényen lövészetet tartott, amelyen mindenki kipróbálhatta az ügyességét. Néhány lövésből látszott, hogy Mátyásnak van érzéke a sportághoz, Péntek Vendel elnök javasolta neki, hogy vegyen részt az edzéseken. A lőtéren Kajtár János kezdett foglalkozni vele, akinek halálát követően Szellem Tamás és Sárközi Tamás folytatta a felkészítését. Már az első versenyein az élvonalban végzett. Mátyás elmondta, hetente háromszor jár edzésre, a lövészetben az tetszett legjobban neki, hogy nagyon kell figyelni, pontosan lőni. Tavaly már részt vett a diákolimpia országos döntőjében, de helyezést nem ért el. Az idén viszont magabiztosan nyert, ő lett korcsoportjában a bajnok. A Balogh György tehetségkutató versenyen szintén ő bizonyult országosan a legjobbnak. Péntek Vendeltől megtudtuk, hogy több száz diák vesz részt a városban rendszeresen a lövészeten, de Mátyás tehetségben és szorgalomban is kiemelkedő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!