Kick-box

2023.06.21. 12:13

Sipos Regina világbajnok!

A VESC-Weapon Group 16 éves tehetsége, Sipos Regina a nagyszabású budapesti WAKO kick-box világbajnokságon szállt versenybe a legfényesebb éremért.

Balogh Dávid

Sipos Regina és edzője, Dobos Gergely

Forrás: VESC

Az esemény kiemelt fontosságú volt, ugyanis több mint 2000-en neveztek a világ 43 országából. Érkeztek versenyzők nagy számban Dél-Amerikából, Ázsiából és Afrikából is.

Sipos Regina az 56 kilogrammos súlycsoportban indult, K1-es szabályrendszerben. A döntőben szlovák ellenfél ellen bizonyíthatott Dobos Gergely tanítványa, ahol a harmadik menetben TKO-val nyert. A Veszprémi Egyetemi Sport Club versenyzője végig jobb volt ellenfelénél, és megérdemelten került végül az aranyérem a nyakába.

Az országok között Magyarország zárt az éremtáblázat élén, a második Ukrajna lett, a harmadik pedig az Egyesült Királyság. Több száz induló egyesületből a VESC a 104. helyen végzett.

A fiatal sportoló az elmúlt időszakban rendre erőn felül teljesített. Június elején Debrecenben a WAKO kick-box országos bajnokságon zárt első helyen, és ezzel kivívta az indulás jogát az őszi WAKO Európa-bajnokságra, amelyet idén Isztambulban rendeznek meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!