Veol Sportpodcast

2023.07.16. 08:23

A betegség sem tudta megtörni a három gyermekes családanyát

Sokat látott, rutinos kollégám nemrég érdeklődve kérdezte, hogy ki lesz a következő podcast vendége, én pedig azt feleltem, hogy nem ismered, mert nem sportoló, hanem egy átlagember, hozzátettem: aki nemrég 100 kilométert futott. Ő erre azt felelte, hogy akkor nem átlagember.

Horváth Gábor

Fotó: Celtic Story szervezők/Pölz Anita

Be kell lássam, igaza van, Fülöp Zsófia tényleg nem átlagos, hiszen három gyermekes anyukaként nem egyszer produkált már fantasztikus, erőn felüli futásokat, eredményeket.

Nemrég 100 kilométert futott például a 1 Way Ticket elnevezésű speciális ultraversenyen Tihanyban. Megküzdött a zavaró időjárási elemekkel, a fizikai fáradtsággal, a mentális kimerültséggel és azzal a tudattal is, hogy nem olyan rég egy komoly betegséget diagnosztizáltak nála. Közösségi oldalán azt írta: az elmúlt egy évben hagyta magát megtörni, aztán eszébe jutott, hogy ahol eltört, ott lesz a legerősebb. Ezt mantrázta.

Nos, Tihanyban erős volt, és én többek között arra is kíváncsi vagyok, hogy honnan meríti ezt az erőt, ami az ultrafutók sajátja, mégis egyénenként különböző.

Fotó: MW

Ez itt a VEOL Sportpodcast, a mikrofonnál Horváth Gábor. 

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!