Készülnek a rajtra

2023.07.30. 11:30

Edzésbe állt a Telekom Veszprém

A 2022/2023-as idény bajnoka, és kupagyőztese, a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata a napokban kezdte meg a felkészülését az új idényre.

Balogh Dávid

Fotó: MTI

Teljes létszámmal a játékosok állapotfelmérésével kezdődött a munka a rövid pihenő után a magyar rekordbajnoknál, majd Veszprémben a DEVM Sportcsarnokban levezényelte az első edzést a Momir Ilics-Gulyás Péter edzőpáros. A kézilabdázók jó hangulatban edzettek, és az új érkezők is hamar felvették a ritmust.

Július 31-én, azaz a mai napon a bakonyiak Telkibe utaznak edzőtáborba. A program további részeként augusztus 8-án ugyanúgy Telkiben zárt kapus edzőmérkőzést vív a Veszprém a Mol-Tatabánya KC ellen. Augusztus 11-én 17 órai kezdéssel a Veszprém Arénába érkezik az RK Nexe, felkészülési mérkőzésre. A nyár utolsó hónapjának közepén Nilssonék Portugáliába utaznak, ahol a a 25. Nemzetközi Viseui kézilabda torna keretein belül két mérkőzésen lépnek pályára, előbb az SL Benfica ellen, majd a Portóval. Augusztus 24-én pedig a főpróba lesz, ahol hazai pályán fogadják a bakonyiak a lengyel Barlinek Industria Kielcét. 

Az érkezők névsora: Hugo Descat (Montpellier Handball), Agustín Casado (MT Melsungen), Lukas Sandell (Aalborg), Ludovic Fabregas (Barcelona), Szergej Koszorotov (Plock), Ignacio Biosca (Plock), Nagy Benedek (Mol-Tatabánya KC). 

Az idei Carlos Perez-díjról nemrég dönthettek a szurkolók, közel négyezren szavaztak, és a legtöbb szavazatot a veszprémiek korábbi csapatkapitánya, Rasmus Lauge gyűjtötte be. A második helyen Andreas Nilsson, a harmadikon pedig Dragan Pechmalbec végzett. A dán játékosnak a díjat Portugáliában adja át a vezetőség, a Viseuban rendezett tornán, ahol már az új csapatával, a Silkeborggal vesz részt. 

Az idei szezon két játékosnak komoly mérföldkő lesz, ugyanis Gasper Marguc, és Andreas Nilsson már a tizedik szezonját kezdi meg az Építőknél. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!