Az FC Ajka nyert

2023.07.15. 17:35

Edzőmeccs: 120 perc a kánikulában

Kétszer 60 perces edzőmeccset játszott egymással szombaton az FC Ajka labdarúgócsapata és a hozzá hasonlóan szintén NB II-es Gyirmót FC Győr. A kánikulában rendezett találkozón már a második percben gól esett.

Horváth Gábor

Az FC Ajka utolsó hazai edzőmeccsét játszotta ezen a nyáron

Fotó: Nagy Lajos/Archív

FC Ajka-Gyirmót FC 1-0 (1-0)

Ajka, 100 néző. V.: Gaál. FC Ajka: Horváth D. (Szabados, 61., helyette Balogh, 93.) - Szűcs (Tóth, 61.), Jagodics (Tar, 61.), Görgényi (Lakatos, 93.), Csemer (Présinger, 61.), Csizmadia (Vogyicska, 61.), Tajthy (Rabatin, 61.), Gyuris (Babos, 61.), Zsolnai (Borsos, 73.), Sejben (Doncsecz, 46., helyette Rácz, 108.), Szarka (Gaál, 61., helyette Berzsenyi, 86.). Edző: Jeney Gyula.

Gyirmót FC Győr: Rusák – Lányi, Hudák, Csörgő, Helembai, Kovács M., Hajdú, Soltész, Adamcsek, Medgyes, Pető. Csereként lépett pályára: Kecskés, Polgár, Jova, Ominger, Major, Bagó, Madarász, Szegi, Erdei, Kicsun, Takács, Szőke, Lázár. Edző: Csizmadia Csaba.

A kánikulai hőség ellenére legalább 100 néző azért kíváncsi volt az FC Ajka utolsó hazai edzőmérkőzésére. A találkozó góllal kezdődött, a második percben Szarka szerzett labdát, jól indította a bal oldalon felfutó Csemert, aki betört a 16-oson belülre és 12 méterről nagy erővel lőtt a léc alá, 1-0.

A meleg ellenére jó volt az iram, úgy tűnt, két héttel a bajnoki rajt előtt minden játékos bizonyítani akart edzőjének.

Medgyes veszélyeztetett kétszer is, az első lövését Szűcs blokkolta, a másodiknál Horváth D. tornászta ki a labdát a léc alól.

Hazai részről Csemer került helyzetbe, majd a volt ajkai Soltész lövését hárította Horváth kapus.

Fordulás után Gaál szabadrúgása vágódott le a védőkről. A másik oldalon, a 88. percben Kicsun 18 méteres lövését Szabados védte.

A 90. percben a fiatal Babos (akivel a héten szerződést kötött az FC Ajka) szép cselekkel ment el a jobb oldalon, Borsost hozta helyzetbe, Rusák azonban lábbal bravúrral hárítani tudott.

A 120 perces mérkőzés utolsó 30 percében mindkét oldalon egy-egy lehetőség adódott, a védők azonban mindkét oldalon jól zártak, így gól már nem született. A kánikula ellenére végig jó iramú játékot láthattak a nézők.

Jeney Gyula: - Ahogy az előző edzőmeccsek eredménye, úgy a mai sem érdekel. Voltak pozitív dolgok a mérkőzésen, viszont láttam hibákat is, amik jó, hogy most jönnek elő. Ezek minimális változtatással simán orvosolhatóak. 

Csizmadia Csaba: - Célját elérte a 120 perces mérkőzés. Mindenki megkapta a megfelelő terhelést. Kemény munkából jövünk, ez látszott is a játékosokon. A következő két hétben a frissítésé lesz a főszerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!