Közel a bravúrhoz

2023.08.20. 15:39

A 89. percben hibázott büntetőt a Füred

A második félidőben jól játszott a száz százalékos rivális otthonában a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-ban, de pontot nem tudtak szerezni a vendégek.

Horváth Gábor

A fürediek (csíkos mezben Major Szabolcs) helyt álltak a Tatabánya otthonában Archív fotó: Nagy Lajos

Tatabánya-Balatonfüredi FC 1-0 (1-0)

Tatabánya, 500 néző. V.: Juhász. Opus Tigáz Tatabánya: Lóth - Klausz, Kiprich, Krupánszki, Forró (Katona, 46.) – Kovács I. (Soltész, 46.), Szegleti, Letenyei (Hadobás, 66.) – Kocsis (Márton, 93.), Árvai, Szegő (Székely, 77.). Edző: Gyürki Gergely.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas, Szalai, Török, Major (Hetesi, 55.), Nagy B., Lasz (Mayer, 55.), Pécseli, Szabó B., Nagy R. (Horváth Á., 69.), Tóth G. (Imre, 86.). Edző: Borgulya István.

A bajnokságot három sikerrel kezdő, tavalyi ezüstérmes Tatabánya vendége volt a Balatonfüredi FC a harmadik vonal északnyugati csoportjának negyedik körében.

Megilletődve kezdte a találkozót a füredi gárda, nem tudott mit kezdeni a hazai csapat rendkívül agresszív letámadásos játékával, melyet a játékvezető kétes ítéleteivel is támogatott.

A 31. percben egy felesleges szabálytalanság utáni, oldalról belőtt szabadrúgást Kiprich kotorta a kapuba, 1-0. Nagy védelmi hiba volt.

A második játékrészben a BFC átvette az irányítást, a hazai csapatra rám sem lehetett ismerni.

A 76. percben egy buktatás után a játékvezető 11-est ítélt a Balaton-partiak javára, de a partjelző intésére les miatt visszavonta.

A 89. percben Szabót gázolta el a hazaiak kapusa, 11-es. A megsérült Szabó helyett Török végezte el a büntetőt, de sajnos kihagyta azt, Lóth vetődve védte a bal alsóba tartó labdát, javítva ezzel hibáját.

A hazaiak harcmodorához nehezen alkalmazkodó BFC nem érdemelt vereséget, de az adódó lehetőségeket ki kell használni, gól nélkül nem lehet meccset nyerni.

Tudósított: Fülöp Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!