Atlétika

2023.08.23. 11:37

Fantasztikus futással elődöntős a budapesti vb-n Kéri Bianka

Az SVSE kilencszeres magyar bajnok középtávfutója, Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás előselejtezőjének 5. futamában mérettette meg magát. Előzetesen a veszprémi sportoló a 34. helyen kvalifikálta magát a budapesti rendezésű világbajnokságra.

Balogh Dávid

Kéri Bianka érdekelt lesz a pénteki elődöntőben Fotó: MTI

A 29 éves futó kiválóan kezdett, az utolsó száz méterre fordulva is a biztos továbbjutást jelentő első háromban haladt, ám az utolsó 50 méterre elfogyott az ereje, és a nagyot hajrázó szlovén Anita Horvat megelőzte.

Futamonként az első három helyezett kvalifikálta magát egyenes ágon az elődöntőbe, illetve a három legjobb idővel rendelkező 4. helyezett. Az utolsó futam után biztossá vált, hogy Kéri a negyedikek között a legjobb idővel (2:00.20) ott lesz a pénteki elődöntőben.

– Nagyon boldog vagyok, megcsináltam amit szerettem volna, nagyon örülök. Éreztem, hogy jó erőben vagyok, az volt a taktika, hogy az elejében próbálok menni, így könnyebben kézben tudom tartani a versenyt. A végén a szlovén megelőzött, de így is sikerült a továbbjutás” – értékelt a verseny után Kéri az MTI-nek. 

A női 800 méter elődöntőjét péntek este rendezik meg, majd a döntőt pedig szombaton. 

 



 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!