Mountain bike országos bajnokság

2023.08.02. 11:57

Ötször is dobogóra állhattak a bringások

A 2023. évi Mountain Bike Országos Bajnokságnak a nagykanizsai pálya adott otthont, amelyet már a korábbi évekből jól ismertek a Veszprémi Egyetemi Sport Club versenyzői.

Veol.hu

Horváth Áron mind a két nap nagyszerűen szerepelt

Forrás: VESC

A verseny előtti napon az aktív esőzés megtette a hatását, és a sziklás nyomvonal, valamint az épített akadályok csúszóssá, sarassá válva próbára tették a résztvevők technikai tudását. A VESC kerékpáros szakosztályának versenyzői sikeresen szerepeltek az év legfontosabb hazai versenyén, és öt alkalommal állhattak dobogóra a kék-fehér mezesek. 

A szombati short track futamokon Horváth Áron férfi elit, Bokros Csenge Anna női elit kategóriában állt rajthoz. Áron kiélezett versenyben, folyamatos harcban állva a dobogós helyezésért, végül a nagyszerű második helyet szerezte meg. Csenge nem érezte százszázalékosnak magát a futamot megelőzően, de vállalta az indulást, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel végül.

Vasárnap az első XCO futamon az U17-es versenyzők kezdték a sárdagasztást az éjjeli esőzések áztatta ösvényeken. Révész Ádám a rajtnál kissé beragadva indult, de az első körben sikerült visszaverekednie magát, majd egy hármas csoportban kezdte meg a második körét. Ez alkalommal nagyon jól forogtak Ádám lábai, egy erős megindulással leszakította ellenfeleit és végig határozott tempót diktálva megszerezte a VESC harmadik dobogós helyezését. 

A női U17-ben induló Bokros Kincső kicsit félénkebben vágott neki a sártól duzzadó pályának, végül így is az előkelő második helyen zárt.

Az U15-ös versenyzők közül Varga Csanád a 19. helyen végzett, Csizmazia Mátyás pedig magabiztos versenyzése ellenére nem tudta befejezni a futamot, ugyanis egy sziklás részen kiszakadt a hátsó gumija. 

Horváth Áron az elit férfiak versenyében végig magabiztosan versenyzett, a nyolckörös futam során támadó szellemben verekedte fel magát a 2. pozícióig. Az utolsó előtti körben kicsit „megrogyott” és visszaesett a harmadik helyre, amit szerencsére meg tudott tartani és megszerezte a hétvége ötödik bajnoki dobogós helyezését a VESC csapata számára. 

Míg az utánpótlásra párhetes versenymentes edzésblokk vár, addig a VESC-színeket a következő versenyen a 2023-as Mountain Bike Maraton OB-n Horváth Áron képviseli, Bokros Csenge Anna pedig a glasgow-i világbajnokságon lép majd pályára a csapatváltóban és az olimpiai krossz számban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!