Tesztmérkőzések Ausztriában

2023.08.16. 08:02

Szünet utáni gólzápor

Megnyerte újabb ausztriai tesztmérkőzését a kézilabda NB I közelgő rajtjára készülő Fejér-B.Á.L. Veszprém.

Király Ferenc

HSG Bärnbach/Köflach–Fejér-B.Á.L. Veszprém 19-32 (11-10)

Bärnbach, 100 néző.

Veszprém: Balogh, Mojsilov (kapusok), Hári 7 (1), Djukic, Draskovics, Hornyák és Nourelden 3-3, Bugyáki, Grünfelder, Szmetán P., Szrnka, Szuharev és Vetési 2-2, Pintér 1, Preszter. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

Az ellenfél legjobb lövői: Knez 6, Lucic és Prakapenia 3-3.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.

Jobban kezdte a felkészülési derbit az osztrák élvonalban szereplő ellenfél (3-0), s az első 30 percben többször is vezetett négy góllal (6-2, 8-4). Háriéknak a játékrész hajrájában sikerült egyenlíteniük (10-10), aztán a fordulás után megtáltosodtak (12-16), és a 45. percre kilenc góllal húztak el (13-22). A végére még nagyobb lett a különbség, a második félidőben szinte csak egy csapat volt a pályán (18-30).

A mieink az ausztriai túrájuk utolsó állomásán az ugyancsak első osztályú HSG Holding Graz-cal találkoznak.

Éles József: Az első félidőben még akadoztak a támadásaink, de a másodikban majdhogynem hibátlanul kézilabdáztunk. A védekezésváltásunkra nem tudott reagálni a jó képességű rivális. Egy nap alatt nagyot fordult velünk a világ, úgy vélem, az előző derbit – az utazástól – fáradtan és rossz felfogásban vártuk. Most újra összekapták magukat a srácok, mindenki becsülettel tette a dolgát, a csapatban nagy volt a bizonyítási vágy. Az ilyen sikerek egységgé kovácsolják a közösséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!