Foci

2023.08.03. 18:18

Tükörsima veszprémi siker

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság második fordulójában magabiztos győzelmet aratott az újonc Haladás felett a Practical VSC. A Pápán rendezett találkozón a hazaiak a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, a vendégek erejéből egy kapufára futotta.

Haraszti Gábor

Nem tudott meglepetést okozni az újonc Fotó: Haraszti Gábor

Practical VSC - Szombathelyi MÁV Haladás VSE 2-0 (1-0) Gsz.: Bartusz, Kószás

Pápa, Perutz stadion, 300 néző. V.: Juhász.

Practical VSC: Kovács – Zachán, Kószás, Molnár (Krebsz 57.), Major, Tömösvári (Szabó K. 77), Somogyi, Bartusz, Baldauf (Volter 68.), Dömötör (Horváth H. 68.), Schőnig. Vezetőedző: Pető Tamás.

Szombathelyi MÁV Haladás VSE: Horváth B. - Buzás, Varga M. (Szenczi 63.), Szabó (Hende 86.), Varga Cs., Horváth M., Kovács (Tóth 46.), Balogh (Árvay 80.), Németh, Pap, Ferencz. Vezetőedző: Szenczi Imre.

A kezdeti tapogatózás után a 13. percben a vasiak alakították ki az első gólszerzési lehetőséget, Pap labdájával Szabó lépett ki, lövését azonban Kovács bravúrral védte. Két perccel később hasonló szituáció alakult ki a másik oldalon, Tömösvári kapta két védő között remek ütemben a labdát, a kimozduló kapus mellett önzetlenül középre tálalt, ahol Bartusz érkezett és az üres kapuba gurított 1-0. A 23. percben Bartusz labdaszerzését Tömösvári ballal lőtte a jobb felső fölé, ezután több helyzet nem alakult ki, a VSC szervezett, gyors játékkal irányította a találkozót. A második felvonásban majd’ 20 percet kellett várni a következő helyzetre, amiből rögtön gól is lett: egy szögletet követően Zachán szerzett labdát, majd Bartusz elé került a játékszer, aki sarokkal Kószás elé tálalt, aki higgadtan lőtte ki a kapu jobb sarkát, amivel el is döntötte a három pont sorsát 2-0. Két perccel később kis híján szépített a HVSE, ám Buzás lekészítését Ferencz a felső lécre tekerte. A 73.percben Horváth centerezéséről Bartusz és Major centikel maradt le. A hosszabbítás perceiben a veszprémi kispad került a figyelem középpontjába, ugyanis Gunther Zsolt másodedző nem engedett elvégezni egy Haladás bedobást, amiért a kiállítás sorsára jutott, Pető Tamás pedig a szombathelyi szurkolókkal került nézeteltérésbe, sárga lap lett a jutalma. A közjáték a végeredményt nem befolyásolta, a Veszprém hozta a kötelezőt és simán nyert.

Pető Tamás: Magabiztos győzelem volt, az egész mérkőzést uraltuk, több góllal is nyerhettünk volna. Sok információnk nem volt az ellenfélről, mely kontrákra rendezkedett be, ezt egy kivételtől eltekintve jól megoldottuk.

A VSC augusztus 13-án 11 órai kezdéssel az ETO Akadémia vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!