Labdarúgás

2023.08.13. 14:02

Újoncok góljaival nyert a Veszprém

Idegenben lépett pályára a labdarúgó NB III harmadik fordulójában, vasárnap a Veszprém.

Horváth Gábor

Zachán Péterék megérdemelten gyűjtötték be a pontokat

Forrás: archív

Fotó: Haraszti Gábor

ETO Akadémia-Veszprém

0-2 (0-1)

Győr. V.: Papp. ETO Akadémia: Sebők, Selyem, Csáki (Koncz, 46.), Krivokapic (Rátonyi, 46.), Óvári, Moharos, Nagy D. (Herczeg, 65.), Mitring (Varga), Tamás, Tuboly (Bakó, 46.), Bánáti. Edző: Szekeres Adrián. Practical VSC Veszprém: Kovács M. - Zachán, Kószás, Molnár B. (Schőnig, 58.), Major, Tömösvári (Volter, 46.), Somogyi, Bartusz (Bach, 78.), Baldauf, Horváth H. (Dömötör, 58.), Krebsz. Edző: Pető Tamás.

A fiatal győriek két vereséggel kezdték a szezont, a címvédő Veszprém pedig egy-egy döntetlen és győzelem után állt.

Jól kezdtek a vendégek, akiknek korán sikerült megszerezniük a vezetést.

A 7. percben Majort buktatták a 16-oson belül, Tömösvári végezte el a megítélt 11-est és a kapust becsapva magabiztosan értékesítette azt, 0-1.

Az első félidőben még egy nagy helyzete volt a bakonyi együttesnek. Bartusz vezette egyedül a kapusra a labdát, ám lövés helyett passzt választott, ezzel pedig elhalt az akció.

Fordulás után is fölényben játszott a Pető-csapat. A nyugalmat adó második gólra a 68. percig kellett várni. Ekkor Krebsz adott be jobbról, a csereként beállt Volter érkezett a hosszú oldalon, az ötösről visszakanalazta a labdát, az érkező Bartusz pedig az üres kapuba lőtt, 0-2.

Két nyári igazolás találatával, magabiztosan győzött a Veszprém, amely bár az első félidőben több lehetőséget is elpuskázott, összességében teljesen megérdemelten gyűjtötte be a pontokat.

A győriek nem voltak túl aktívak támadásban, az utolsó öt percben tudtak kétszer is veszélyeztetni, de egyik alkalommal sem sikerült eltalálniuk a kaput.

A Veszprém legközelebb augusztus 19-én lép pályára, a ZTE II. alakulatát fogadja a pápai Perutz Stadionban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!